“Efe Kadınlar” resim sergisi açıldı

“Efe Kadınlar” resim sergisi açıldı

“Efe Kadınlar” resim sergisi açıldı


Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Söke Belediyesi"nin Kültür Etkinlikleri kapsamında Atatürk"ün Söke"ye gelişinin 90. Yıldönümü programı kapsamında 'Yüreğimdeki Efeler ve Efe Kadınlarımız' adlı resim sergisi Söke Belediyesi Bedesten Sergi Salonu'nda ziyarete açıldı.
Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı sanatçı Mustafa Ali Kasap"ın çoğunluğu büyük boy tablolardan oluşan 60 adet resim sergisi sanatseverlerin ilgi odağı oldu. Katılımcılar arasında Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Belediye Meclisi Kültür Komisyonu üyeleri Hüseyin Akkaya ve Nimet İncedal, Aydın Efe Kadınlar Derneği Başkanı Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Magnesia Sanat Galerisi ressamlarından Günnur Özgen ve Zehra Erdeğer, HEPAR Söke Belediye Başkan adayı Savaş Mertoğlu, HEPAR Söke İlçe Başkanı Celal Sert ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada, efeliğin yiğitliğin harman olduğu Söke'ye kendisini davet eden Söke Belediyesi'ne teşekkür eden sanatçı Mustafa Ali Kasap, "Baş Efemiz Atatürk"ün Söke"ye gelişinin 90. yılında açtığım bu sergim bugün daha bir anlam ifade etmektedir. Türk gençliğinin, Türk kadınının yani Türk insanının Atasına olan bağlılığını, yurtseverliğini, bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu, haksızlığa baş kaldırışını renklerimle, boyalarımla, fırçalarımla ifade etmek istedim. ben kadın zeybeklerimizi tarihin karanlık dehlizlerinden çıkarıp çağımıza taşıdım. Resimlerime baktığınızda ağlamaklı Ege gurbet havasını, bazen de coşkulu zeybeğin çok sesli tınısını duymanızı istiyorum" dedi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Hiçbir siyasal ve Ulusal hareket kadın örgütlenmesi olmadan hedefine ulaşamaz. Bizim Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz de böyledir. Bu destanı yazan kadınlar Türk kadınlarıdır. Türk kadını gerektiğinde bu destanı bir kez daha yazabilirler” dedi.
Kadın efenin zeybek oyunu gösterisinden sonra ziyarete açılan sergi 16 Şubat tarihine kadar açık kalacak. Diğer taraftan 14 Şubat Cuma günü saat 14.00"de sanatçı Mustafa Ali Kasap tarafından canlı performans sergilenecek. Katılımcılar arasında yapılacak çekiliş ile yapılan resmin hediye edileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.