Efeler Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Efeler Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Efeler Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçe sınırları içerisinde halk ve çevre sağlığı için ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.
Efeler Belediyesi, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kemirgen (fare, sıçan), tahtakurusu, pire ve bit gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele ediyor. Diğer canlılara zarar vermeden yapılan çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilaçlar kullanılıyor. İlçede yer alan kamu kurum ve kuruluşlara ait binalar, evler ve iş yerlerinde de talep edildiği takdirde ilaçlama çalışmaları yapılıyor.
İlçede yer alan kanalizasyon kanalları, mazgal ve logar çukurları ile yağmur suyu tahliye kanallarında dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Efeler ilçesinin yerleşim alanı büyümekte ve buna bağlı olarak da nüfus artmaktadır. 83 mahalle gibi büyük bir alana hizmet vermekteyiz. Geniş bir alanda daha etkin ve verimli bir hizmet için teknolojinin her türlü yeniliklerini ve araçlarını kullanıyoruz. Bu kapsamda her yıl düzenli olarak Ocak ve Şubat ayları içerisinde yapılan kemirgen (fare, sıçan) mücadelesi ilçe genelinde logar kapaklarının içerisinde devam etmekte. Lağım sıçanlarının yuvaları olan logarlar, yağan yağmur suları ile dolarak dışarı taşmaktadır. Vektörlerle mücadele ederken amacımız bu canlıları tamamen imhası değil, salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altına almaktır. Ocak ayı içerisinde Efeler, Yedieylül, İstiklal, Mimar Sinan, Girne, Kemer, Osman Yozgatlı, Zeybek ve Zafer mahallelerindeki ilaçlama çalışmaları tamamlanmış olup, Şubat ayı içerisinde de tüm mahallelerimizde çalışmalarımız son bulacak" dedi.
Vatandaşların ilaçlama ile ilgili her türlü sorunu Efeler Belediyesi’ne iletebileceklerini ifade eden Özakcan, "İlaçlama ekibimiz her türlü soruna çare olabilecek yeterli düzeyde bilgiye sahip alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Vatandaşlarımız vektörlerle mücadele konusundaki tüm istek ve şikayetlerini belediyemizin 444 80 09 nolu telefonundan Sağlık İşleri Müdürlüğümüze iletebilirler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.