Efeler Belediyesi ve AYTO'dan önemli işbirliği

Efeler Belediyesi ve AYTO'dan önemli işbirliği

Efeler Belediye Başkanı, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Namık Talay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Fatih Erkul, Coşkun Cerit, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Evran, Denizhan Sandıklılı, Nuri Tuncal, Şenol Bakış ve Ufuk Devrim hazır bulundu.
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ziyaretinde AYTO İnşaat Meslek Komitesinin gündeme getirmiş olduğu imar izinleri ile ilgili sıkıntıların çözümlenmesi ve yaşanan gelişmeleri dile getirdi. Özakcan, “Biliyorsunuz biz yeni kurulan bir Belediye olduğumuz için öncelikle fiziki şartlarımız ile ilgili olumsuzlukları gidermek adına epeyce mesai harcadık, daha sonra kadrolarımızın oluşması ile uğraştık. Sistem yavaş yavaş yerine oturdu. Şu anda imar izinleri ile ilgili bir aksaklık olduğunu düşünmüyorum” dedi.
KENTİ YÖNETENLER SÜREKLİ İSTİŞARE ETMELİ
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın Aydın Ticaret Odası’nı ziyaretinden oldukça memnun kaldığını ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, imar izinleri konusunda yaşanan sıkıntıların sona erdiğini, kenti yönetenlerin koordineli olarak sürekli istişare etmeleri gerektiğini belirterek istişarelerin sonucunda da kente olumlu katkılar sağlayacağını söyledi. Aydın ekonomisi ve ticari hayatı hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette Başkan Ülken “Konu Aydın ise kentin tüm dinamikleri milli takım ruhu ile hareket etmeli ki o kent gelişebilsin” dedi.
SREBRENİTSA İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ
01-04 Mart 2015 tarihlerinde Aydın Ticaret Odası’nın Bosna Hersek’e yapmış olduğu iş ve inceleme gezisini gündeme getiren Hakan Ülken “Aydın Ticaret Odası olarak Mart ayında Bosna Hersek ile başlattığımız işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bosna Hersek’den bir heyet şehrimizi ziyaret edecek, bu ziyaret sırasında da Bosna Herseğin ticari olarak en büyük şehri olan Srebrenitca ile kardeş oda olacağız, aynı şekilde kardeş şehir olma talepleri de bulunmaktadır. Efeler İlçemiz ile Srebrenitca’nın kardeş şehir olmasından biz de çok memnun olacağız” dedi.
Srebrenitca’nın Efeler İlçesine kardeş şehir olabilmesi için Efeler Belediye Meclis toplantısında görüşülmesi gerektiğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Özakcan, “ Srebrenitca’nın bize kardeş şehir olmasından bizde memnuniyet duyarız ancak bunun için bize müracaat etmeleri gerekir, daha sonra Belediye Meclisi olarak karar almalıyız” diye konuştu.
Aydın Ticaret Odası olarak yurt dışı tanıtım atağının hızlanarak devam edeceğini belirten Başkan Ülken, “Önümüzdeki süreçte İtalya’nın Milano şehri ve ABD’nin New Jersey eyaletlerine fuar ziyaretlerimiz olacak, bu ziyaretlerimizde işbirliklerimiz içinde Efeler İlçemizi mutlaka gündeme getireceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.