Efeler Belediyesi'nden proje başarısı

Efeler Belediyesi'nden proje başarısı

Efeler Belediyesi'nden proje başarısı

Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan “Tarih, Efeler Konağı’nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor” projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.
GEKA tarafından 2015 yılı Alternatif Turizm Proje Teklif Çağrısı üzerine Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) teknik destek programı dahilinde sunduğu “TR32/15/TUR2/0030- Tarih, Efeler Konağı’nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor” adlı projesi GEKA’ dan destek almaya hak kazandı.
Proje, yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi ve alternatif turizm ögelerinin yenilikçi yöntemlerle tanıtılması önceliği ile hazırlanarak Aydın ilinde el sanatlarıyla uğraşan ev hanımı ve sanatkarın ürettiği sanat eserleri gün yüzüne çıkacak, bölgesel el sanatları, yöresel sembollerin bilinirliğini ve turistlere sunulması sağlanacak.
EFELER KONAĞI; SERGİ ALANI, MÜZE, TANITIM MEKANI OLACAK
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, GEKA’ dan kabul gören ‘Tarih, Efeler Konağı’nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor’ projesi hakkında bilgiler vererek,“ Kültürel turizmi Aydın merkezine çekerek gerek yerli gerekse yabancı turistlerin merkezde zaman geçirmelerini amaçlamaktayız. İlimizin alternatif turizm değerlerinin çekiciliğinin artmasına yönelik alt yapı faaliyetlerini de gerçekleştirmek amacındayız. Peki bu nasıl olacak? Efeler Belediyesi ve Aydın Valiliği ortaklığı ile tarihi yapıları restorasyon ve renovasyonla günümüze kazandırılması doğrultusunda çalışmalarımız olacak ve bu çalışmaların ilkini şehrimizin çok değerli Efeler Konağı yapısını restorasyonu, renovasyonunu yaparak başlayacağız. Yerel üretim tekniklerinin ve yöresel teknikler içeren özel müzelerin yaygınlaştırılması doğrultusunda restore edilen Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın’ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecektir. Böylece Efeler Konağı bir sergi alanı, bir müze ve bir tanıtım mekanı olarak da kullanılacak. Efeler Konağı ve içinde sergilenecek olan yöresel el sanatları ve Aydın’ın kültürel değerlerini yansıtan sembolik değerlerin (cam tabaklar, magnetler, hediyelik eşyalar vb.) istenen etkiyi yaratacağına inanıyorum. Tüm bu yapılanların tanıtım broşürleri, dijital barkot, profesyonel web sitesi ve toplantılarla etkili tanıtımı yapılacaktır. Bu doğrultuda bölgenin ulusal ve uluslararası tanıtımını yaparak yenilikçi yöntemler, sağlıklı bilgi içerikleriyle en geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bölge planında “Turizm de Tanıtım ve Markalaşma” başlığı adı altında turizm ürünlerinin ve merkezlerinin tanıtımında bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin kullanımını yaygınlaştıracağız. Amacımız Aydın’da alternatif turizmin gelişmesine katkıda bulunmaktır “ dedi.
AYDIN KÜLTÜR SEMBOLLERİ EKSİKLİĞİ TAMAMLANACAK
Aydın‘ın kültürel sembollerinin görünürlük malzemelerinin eksikliğine değinen Başkan Özakcan, “Aydın’da 8 müze ile 21 önemli ören yeri mevcuttur. Bu yerlerin çoğunun hiçbir görseli, hediyelik eşyası, hatıralık materyali yok. Oysa bir şehre gidildiğinde ilk yapılan iş o şehri hatırlatan hediyelik eşyalar, tanıtıcı görseller bulmaktır. Aradan yıllar geçse de bu görseller o yerin reklamını, alan kişiyle birlikte yapmaya devam eder. Ancak insanlar kentimize geldiğinde birkaç özel firmanın incir kabına basılı kutuların dışında hatırlatıcı materyaller bulamamaktadır. Bu yüzden alış veriş yapmamakta, ilimizi tanıtan magnet bile bulamamakta. Ne acıdır ki bu kadar zenginliğe sahip olan ilimizin tanıtımı hep eksik kalmaktadır. Bu tarihi ve önemli müzelerimizi, ören yerlerimizin adlarını duyurmak adına bu yerleri küçük hediyelik eşyalara uyarlayarak daha fazla tanınmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.