Efeler Belediyesi'nden vergi uyarısı

Efeler Belediyesi'nden vergi uyarısı

Efeler Belediyesi'nden vergi uyarısı

2016 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi birinci taksiti ödemelerinin 31 Mayıs Salı günü son olması nedeniyle Efeler Belediyesi’nde yoğunluk yaşanıyor.
Efeler Belediyesi yetkilileri vergi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemek için Emlak Vergilerini 31 Mayıs’a kadar ödemeleri gerektiğini hatırlattı. Belediyelere ödenmesi gereken 2016 yılına ait Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi birinci taksitlerinin son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü sona erecek. Efeler Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemek için vergilerini belirtilen tarihten önce mutlaka ödemeleri istendi. 31 Mayıs 2016 tarihinden sonra ödenecek Emlak Vergileri ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi’ne gecikme faizi uygulanacağını hatırlatan yetkililer, “ Mükelleflerin mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini 31 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir” dediler.
VEZNELER HAFTASONU DA HİZMET VERECEK
Ödemelerini son günlere bırakan vatandaşlar Efeler Belediyesi tahsilat servisi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Vergilerin son ödeme tarihin yaklaşması üzerine belediyedeki yoğunlukta da artış olduğunu söyleyen yetkililer, “ Vatandaşlarımız vergilerini belediyemiz veznelerine nakit ve kredi kartı ile ödeyebilecekleri gibi belediyemizin internet sitesi olan E- Belediye’de kredi kartlarına taksit yaptırarak ödeyebilirler. Ayrıca Efeler Belediyesi’nin T.C. Halk Bankası Merkez Şubesi, IBAN: TR 210001200953300007000076 hesabına ve 11272119 posta çeki hesap numarasına ödeme yapabilirler. Bütün bunlara rağmen yoğunluğu göz önünde bulundurarak 28Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günleri 8.00-17.30 saatleri arasında da mesai uygulamasında bulunacağız. Mükellefler, Cumartesi ve Pazar günleri Belediye veznelerimize vergilerini yatırabilirler” dediler.
“ KALİTELİ HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, yaşanan yoğunluk nedeniyle belediye veznelerinin hafta sonu da hizmet vereceğini hatırlatarak, “Vatandaşlarımızın yükümlülüklerini zamanında yerine getirebilmeleri için belediyemiz 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü mesai saatleri içinde açık olacaktır. Ödeme süresinin uzatılması söz konusu değildir. Kamu hizmetlerinin kesintisiz gerçekleşmesi, vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verilebilmesi için çalışıyoruz. Kaliteli hizmette, belediyemize ödeme mükellefiyeti bulunan vatandaşlarımızın yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmesiyle mümkün olacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.