Efeler Kıbrıs Caddesi'nde yağmursuyu çilesi bitiyor

Efeler Kıbrıs Caddesi'nde yağmursuyu çilesi bitiyor

Efeler Kıbrıs Caddesi'nde yağmursuyu çilesi bitiyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü halk arasında Efeler ilçesi 14. Sokak olarak da bilinen Kıbrıs Caddesi’nin kronik sorununa neşter vurdu.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla başlatılan, yağmursuyu hattı ve asfalt yol yapımı gibi bir dizi işi kapsayan çalışmalar geçtiğimiz Pazar günü başladı. Oldukça işlek ve sık kullanılan caddelerden olan Kıbrıs Caddesi’nde aşırı yağışlarda yaşanan yağmursuyu sorununa ASKİ dur dedi. Aşırı yağışlarda yaşanan su baskını ve taşkınından mağdur olan esnaf ve vatandaşların çilesini sona erdirmek için başlatılan yağmursuyu çalışması tüm hızıyla sürüyor.
YAĞMURSUYU SORUNU BİTECEK
840 metre uzunluğundaki çalışmanın ilk etabı, caddenin Kurtuluş Mahallesi kısmında hızla devam ediyor. Yağmursuyu altyapı sorununun kesin olarak sona erdirilmesi hedeflenen caddede, her sokak başına yapılması planlanan toplamda 17 adet yağmursuyu ızgarası aracılığı ile biriken su kolektörlere aktarılarak tahliye edilecek. Çalışmaların ikinci etabı ise ilk etabın bitmesiyle caddenin Güzelhisar Mahallesi kısmında devam edecek. Esnaf ve vatandaşlarının çalışmalardan mağdur olmaması için titizlikle çalışan ekipler araçlarla sık sık sulama yaparak oluşabilecek toza karşı da önlem alıyor.
CADDE YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞACAK
Esnaf ve vatandaşların en çok merak ettiği konu olan yol hakkında da konuya açıklık getiren yetkililer, Kıbrıs Caddesi’nde ASKİ Genel Müdürlüğü’nün faaliyetlerini bitirmesinin akabinde doğal gaz ve diğer alt yapı çalışmaları da tamamlanarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi Yol Şube ekipleri tarafından yol yapım çalışmasına geçilecek. Yapılması hedeflenen yol çalışmaları çerçevesinde beton parke kaplamaya sahip cadde tamamen asfaltla kaplanıp, ulaşım için rahat bir zemin oluşturulacak. İlk etapta Kurtuluş Mahallesi güzergâhında yapılacak olan yol çalışması 400 metre uzunluğunda ve 4 bin 500 metrekare olarak planlanmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında cadde yeni çehresine kavuşacak.
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Esnaf ve vatandaşın mağdur olmaması; alt yapı sorunlarının çözülmesi için faaliyetleri yakından takip eden Çerçioğlu, çalışmaların bir an önce tamamlanması için talimatını verdi. Talimat doğrultusunda ekipler yoğun mesai harcayarak çalışmaları kısa zamanda bitirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.