Ege Bölgesi Otel Teknik Müdürleri Aydın'da buluştu

Ege Bölgesi Otel Teknik Müdürleri Aydın'da buluştu

AYVERA Danışmanlık Mühendislik ve Çevre’nin düzenlediği etkinlikle bir araya gelen Ege Bölgesi otel teknik müdürleri, çevre mevzuatı ve mesleki gelişmeler konusunda bilgilendirildi.

AYVERA Danışmanlık Mühendislik ve Çevre şirketi sahibi Nilgün Böcekli, Ege Bölgesi Otel Teknik Müdürleri Derneği üyelerini Aydın’da ağırladı. Böcekli’nin “Çevre Mevzuatı ve Teknik Müdürlük” konusunda bir de sunum yaptığı etkinliğe Ege Bölgesi Otel Teknik Müdürleri Derneği Başkanı Gencay Hükümdar, Dernek yönetim kurulu üyeleri Cihat Yayık, Tevfik Özdemir, Ziya Dağıstan, M. Şefik Doğan ve Servet Erol ile Ege Bölgesi genelinde görev yapan Derneğe üye çok sayıda otel teknik müdürü katıldı.
AYVERA Danışmanlık Mühendislik ve Çevre olarak Teknik Müdürler Derneği üyelerinin ‘Çevre Mevzuatı’ konusunda yaşamış olduğu sıkıntıların çözümü noktasında destek olmak istediklerini belirten Nilgün Böcekli, otel teknik müdürlerini ÇED Olumlu veya Olumsuz Kararı, Geçici Faaliyet Belgesi, Çevre İzin Lisans Süreçleri, ÇED, Atıkların toplanması ve bertarafı, Atık beyanları, Geri dönüşüm, Ambalaj atıkları, Tehlikeli atıklar, Bitkisel atıklar (Otel mutfağı vb.), Organik atıklar, Çevre eğitimleri, Arıtma tesisi analizleri ve Arıtma tesisleri ve periyodik kontrolleri konusunda bilgilendirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Çevre Danışmanlık Yeterlik” belgesi sahibi olan AYVERA Danışmanlık Mühendislik ve Çevre’nin 16 yıllık deneyimiyle Türk sanayisine hizmet vermekte olduğuna işaret eden Nilgün Böcekli, “Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi yada çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek değerlendirilmesinde ve projelerin uygulanmasının izlenmesi ve kontrolünde sürdürülecek çalışmaları içeren rapora Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu denmektedir. İşletmeler, herhangi bir projeye başlamadan önce ya da mevcut işletmelerinde kapasite artışı tasarladıklarında Mevcut ÇED Yönetmeliğinin EK-I listesinde yer alan işletmeler için yetkilendirilmiş bir kuruluşa ÇED Raporu hazırlatmakla, Yönetmeliği EK-II listesinde yer alan işletmeler ise Proje Tanıtım Dosyası hazırlatmakla yükümlüdürler. Atıkların izin verilen tesisler dışında geri kazanılması, bertaraf edilmesi veya ettirilmesi; toprağa, denizlere, göllere, akarsulara ve benzeri alıcı ortamlara dökülmesi, dolgu yapılması ve depolanması suretiyle çevrenin kirletilmesi yasaktır. Firmamız atıkların oluşumlarından bertaraflarına kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetimlerinin sağlanmasına yönelik danışmanlık hizmeti vermektedir” diye konuştu.
TEKNİK MÜDÜRLER AYVERA’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Bilgilendirme toplantısı sonunda Ege Bölgesi Otel Teknik Müdürleri Derneği Başkanı Gencay Hükümdar, ev sahipliği ve verdiği desteklerden ötürü AYVERA Danışmanlık Mühendislik ve Çevre Sahibi Nilgün Böcekli’ye bir teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ziya Dağıstanlı ‘2015 Yılının En İyi Otel teknik Müdürü’ seçilen Pamada Plaza İzmir Müdürü Cihat Yayık’ı, Dernek üyesi Kemal Maldar da ‘2014 Yılının En İyi Otel teknik Müdürü’ seçilen Ontur Otel Teknik Müdürü M. Şefik Doğan’ı ve Dernek Onursal Kurucu Başkanı Akay Kara ise Bodrum Şubesi eski Başkanı Mehmet Emin Türk’ü hizmetlerinden dolayı plaketle onurlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.