Egeli bisiklet dostları Güzelçamlı’da buluştu

Egeli bisiklet dostları Güzelçamlı’da buluştu

Egeli bisiklet dostları Güzelçamlı’da buluştu

Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Kuşadası"na bağlı Güzelçamlı Belediyesi alternatif turizm etkinlikleri ile sezonu yıl içerisine yaymayı hedeflerken, Beldede son olarak Bisiklet Festivali düzenlendi. Güzelçamlı Belediyesi ile İzmir Bisiklet Derneği"nin katkıları ile gerçekleşen Bisiklet Festivali 17 Eylül Cumartesi günü sabah saat 09.00"da Demokrasi meydanında düzenlenen törenle başladı. Etkinliğe CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, CHP"li Belediye Meclis Üyeleri, bisiklet dostları ve belde dışından gelen konuklar katıldı.
Katılımcılar şöyle; Adnan Menderes Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Bergama Bisiklet Topluluğu, Beydağ Gelişim Platformu, Bisikletliler Derneği, Bisikletliler Derneği Aydın Temsilciliği, Bisikletliler Derneği Kocaeli Temsilciliği, Bodrum Bisiklet Topluluğu, Büyükçekmece Bisiklet Kulübü, Denizli Bisikletliler Derneği, Denizli Bisiklet Topluluğu, Ege Pedal Spor Kulübü, İzmir Bisiklet Derneği, Karşı Bisiklet, Muğla Bisiklet Derneği, Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği, Ödemiş Bisiklet Grubu, İzmir Arama-Kurtarma Ekibi AKUT İzmir Şubesi.
Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel ve Meclis üyeleri katılımcılara günün anlam ve önemine binaen plaket ve madalya verdiler. Yüksel, ”3"sünü gerçekleştirmekte olduğumuz Bisiklet Festivaline hoş geldiniz. Güzelçamlı Beldesi Aydın ilinin son derece zengin bir turizm potansiyeline sahip çok önemli, vitrin sayılabilecek tatil turizm beldesidir. Göreve geldiğimiz 3 yıldan bu yana Beldemizin turizm potansiyelini değerlendirmek, beldemizdeki sosyal yaşamı, kültür, sanat faaliyetlerini, belde ticaretini geliştirmek, belde insanları arasında dostluk, kardeşlik duygularını güçlendirmek ve beldemize dışarıdan gelen tüm konuklar arasında ileriye dönük dostluk ve arkadaşlıkların kazandırılmasına zemin oluşturacak etkinliklere imza atıyor” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar"da, ”Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum; Belediyecilik sadece şehrin altyapı sorunlarını çözmek değildir. Belediyecilik, Güzelçamlı Belediyesi"nde görüldüğü gibi sosyal belediyecilik kapsamında bu tip festival etkinliklerinin ortaya konması ve bunun hayata geçirilmesidir. Bu festivalin tüm Aydın"a örnek olmasını istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından bisiklet turu başlarken, yaşlısı genci, erkeği kadını herkesin bisiklet turuna ilgi gösterdikleri görüldü. Bisiklet turu Milli Parka kadar devam ederken, bazı bisiklet sürücüleri kendilerini denize attılar. Başkan Yüksel, ”Amacımız turizm sezonunu 12 aya yaymak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.