Egeli firmalara İnovaLİG 2017’ye başvuru çağrısı

Egeli firmalara İnovaLİG 2017’ye başvuru çağrısı

Egeli firmalara İnovaLİG 2017’ye başvuru çağrısı

Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve şirketlerin inovasyon yetkinliklerini yarıştıracakları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından IMProve Academy işbirliğinde düzenlenen İnovaLİG 2017 başvuruları 30 Nisan 2017 tarihine kadar yapılabiliyor.

İnovaLİG 2015'e 55, İnovaLİG 2016'ya ise 115 Egeli firmanın katıldığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Egeli firmaların İnovaLİG 2017'ye daha yoğun katılım göstermeye çağırdı. İzmir, İnovaLİG 2016'da İstanbul'dan sonra en fazla firma ile temsil edilen il olmuştu.
İnovaLİG 2017'ye katılacak firmaların hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarıştığını, hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İnovasyon değerlendirmesini tamamlayan her firmaya, kapsamlı inovasyon değerlendirmesinin ve kıyas analizi raporunun ücretsiz olarak sunulacağını ifade etti.

İhracatımızda yüksek teknolojili ürünlerin payı yüzde 25 olmalı
İhracatçı firmaların hem inovasyon gelişimlerini görmesi, hem de inovasyon alanında edinilen tecrübeye ortak olmaları için İnovaLİG 2017'ye ücretsiz olarak katılmaları çağrısında bulunan Ünlütürk, "Türkiye'nin 2016 yılında gerçekleştirdiği 142.6 milyar dolarlık ihracatta yüksek teknolojili ürünlerin payı 4.7 milyar dolar. Yüksek teknolojili ürünler ihracatımızda sadece yüzde 3.3'lük dilimle temsil ediliyor. Daha katma değerli ürün ihracatına yönelmemiz ve bu oranı en az yüzde 25'e çıkarmamız gerekiyor. Bunun için İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım yetkinliklerimizi geliştirecek programlara katılmalı ve disiplinli bir şekilde çalışmalıyız. İnovaLİG 2017'ye İnovasyon konusunda ilerlemek isteyen tüm Egeli firmalarımızın başvurusunu bekliyoruz" diye konuştu.

EİB'nin etkinlikleri İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım üçlüsü üzerine kurulu
Ege İhracatçı Birlikleri'nin etkinliklerinin son yıllarda İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım üçlüsü üzerine kurulduğu bilgisini paylaşan Ünlütürk sözlerini şöyle tamamladı; "Türkiye İnovasyon Haftası'nın ilk Anadolu Buluşması olan Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinliğini dört yıldır yoğun bir katılımla düzenliyoruz. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nı bu yıl V. kez gerçekleştireceğiz. EİB Moda Tasarım Yarışmamız 12 yaşına girdi. Türkiye'de deri sektöründe tek tasarım yarışması olan Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışmamızı ise bu yıl 7. defa düzenleyeceğiz. Türk ihracatçıların inovatif ürünlerinin pazarlaması için ise 2017 yılı içinde 10 tane uluslararası fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlendik. Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonlarımızı ve Alım Heyeti Organizasyonlarımızı ise arttırarak yapıyoruz."
İnovaLİG 2017'ye katılım için herhangi bir sınırlama bulunmuyor, sektör ayrımı bulunmaksızın tüm firmalar başvurabilir! İnovaLİG katılımcıları İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasyon ve Kültürü, İnovasyon Döngüsü, İnovasyon Kaynakları ve İnovasyon sonuçları olmak üzere 5 ana başlık üzerinden değerlendirmeye alınacak.
İnovaLİG 2017 heyecanına ortak olmak isteyen firmaların http://www.inovalig.com adresinden 30 Nisan 2017 tarihine kadar kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.