EGELİ GAZETECİLER AYDIN'DA

EGELİ GAZETECİLER AYDIN'DA

62. YEREL GAZETECİLİK MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ AYDIN'DA YAPILIYOR


Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim" semineri Aydın"da yapılıyor.
Aydın"da düzenlenen 62. Yerel Gazetecilik Meslek İçi Eğitim Semineri"nin açılışına Aydın Valisi Kerem Al, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, iki gün boyunca görev yapacak olan konuşmacılar, Aydın Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri ile Aydın, Muğla ve Manisa bölgesinde görev yapan gazeteciler katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Suat Deniz, böyle bir seminer düzenlemek için kendilerine fırsat sunan TGC yönetimine teşekkür etti. Konuklara Aydın"ı gezdirdiklerini ifade eden Deniz, Aydın basını ile ilgili bilgiler verdi. Gündemde olan terör ve gazetecilerin cezaevinde bulunmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Deniz, “Tahliye olan gazetecilerin anlattıkları yaşanan sıkıntıları ortaya koyuyor. Günümüzde yaygınlaşan internet medyasının bu seminerde konu olması, internet medyasında çalışan arkadaşlarımız için bir şans.Yerel basın toplumsal yarar ve işlev açısından büyük bir önem arz ediyor. Basın, yaygınlaşan internet medyasıyla dördüncü kuvvet değil birinci kuvvet konumuna geldi” dedi.
Halkın yerel basına duyarsız kalmasının üzüntü verici olduğunu belirten Deniz, şu ifadeleri kullandı: “Aydın"da ilk kez Özel İdare yerel gazetelere abone oldu. Bu, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi parti temsilciliklerine örnek olmalı. Sayın Valimizin de bu konuda çalışmaları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum”
Ulusal çapta faaliyet gösteren gazetelerin maddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Deniz,yerel gazetelerin bu sıkıntıları yaşamaması gerektiğini, ancak ilgisizlik ve tiraj gibi sorunların yerel gazetelerin sorunları bulunduğuna, bundan dolayı maddi sıkıntılar çektiğine dikkat çekti.
TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto ise yaptığı konuşmada medyanın hep zorlu dönemlerden geçtiğini ancak daha önce hiç böyle zorlu bir dönem yaşamadığına dikkat çekti. Cezaevinde bulunan gazetecilerin tahliye olmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Olcayto şunları kaydetti: “Kanunlarda iyileştirmeler yaşanmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Yerel basının ulusal basına göre daha rahat olduğunu düşünüyorum. Yerel basın mensupları bu rahatlığı kullanmalı”
Olcayto, AGC"ye yaptığı ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
“GÜÇLÜ MEDYA GÜÇLÜ DEMOKRASİNİN UNSURU”
Aydın Valisi Kerem Al ise, Avrupa Birliği İnsan Hakları Bildirgesi"nde basınla ilgili olarak ""şeffaf toplum" ve "ifade özgürlüğü" nün ifadeleri kullanıldığını söyledi. Halkın bilgi alma özgürlüğünün doğru kullanılması gerektiğini ifade eden Al, “Basın çok sağlam bir ayna olmalı. İdareciler olarak bizler kendimizi en şeffaf şekilde basın aynasından görmeliyiz. Aydın basını özellikle bu konuda bize yardımcı oldu. 6 ayda son derece sorumlu davranan bir basına sahip olduğumuzu gördüm. Basının güçlü olması gerek. Güçlü medya güçlü demokrasinin unsurudur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gazeteci-Yazar Nail Güreli ile Posta Gazetesi köşe yazarı Yazgülü Aldoğan "Siyasal ve Toplumsal Dönüşümde Medya" ve "Şiddet ve Medya" konularında seminer verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.