Egeli maden ihracatçıları alıcılarla buluşuyor

Egeli maden ihracatçıları alıcılarla buluşuyor

Egeli maden ihracatçıları alıcılarla buluşuyor

Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na hazırlanıyor.


 

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılarla çok verimli iş görüşmeleri yaptıklarını anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Çin’e 2016 yılında yapılan 730 milyon dolarlık doğaltaş ihracatının 2017 yılında yüzde 15-20 arasında artmasını beklediklerini kaydetti.


 

Türk doğaltaş sektörünün vitrini olan ve sektörde bayram coşkusu ile karşılanan Fuar İzmir’de İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble Fuarı’nın daha verimli geçmesi için çaba gösterdiklerini anlatan Kaya, “Xiamen Fuarı’nda yaptığımız çekilişle 55 doğaltaş ithalatçısını Türk doğaltaş sektörünün gözbebeği Marble Fuarı’na getirmek üzere tespit ettik. Hindistan, Çin, Avustralya, İtalya, İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan ithalatçıları İzmir’de ağırlayacağız. Marble Fuarı’nın ikinci günü ithalatçılarla, ihracatçı firmalarımızı ikili iş görüşmelerinde buluşturacağız. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yüzlerce çeşit ve desendeki Türk doğaltaşlarını alıcıların beğenisine sunacağız. Bu sayede hem ihracat pazarlarımız çeşitlenecek, hem de ihracatımız artacak” diye konuştu.


 

2017 ihracat hedefi 2 milyar doları aşmak

 

Türk doğaltaş sektörünün ihracatının 2016 yılında, 2015 yılına göre yüzde 5’lik azalışla 1 milyar 906 milyon dolardan, 1 milyar 805 milyon dolara gerilediği bilgisini paylaşan EMİB Başkanı Kaya sözlerini şöyle tamamladı; “Xiamen Fuarı’ndaki başarılı ikili iş görüşmeleri, İzmir Marble Fuarı’nda yapacağımız iş bağlantılarıyla 2017 yılında ihracatımızın artışla tamamlanmasını bekliyoruz. 2017 yılı sonunda 2 milyar doları aşacağımıza inanıyoruz.”

 

Türkiye, 2016 yılında 1 milyar 805 milyon dolarlık doğaltaş ihracatı yaparken, Çin 730 milyon dolarlık tutarla ilk sıradaki yerini korudu. İkinci sırayı 288 milyon dolarlık ihracatla Amerika Birleşik Devletleri alırken, Suudi Arabistan 119 milyon dolar ile üçüncü basamakta yer aldı. 2016 yılında, Doğaltaş sektörünün ihracat yaptığı ülke sayısı ile 174 oldu.


 

Marble Fuarı’nın İzmir kent ekonomisine katkısı 100 milyon doları aşıyor

 

Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, doğaltaş sektörünün ihracat bağlantılarına evsahipliği yaparken, İzmir’in kent ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Fuar döneminde İzmir’deki oteller, restoranlar, araç kiralama, taksi, tercümanlık hizmetleri başta olmak üzere hizmet sektörlerinde Marble Bayramı yaşanıyor. İzmir Marble ve Teknolojileri Fuarı’nın İzmir ekonomisine katkısı 100 milyon doları aşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.