Ege'nin iki yakası dış ticaretle bir araya geliyor

Ege'nin iki yakası dış ticaretle bir araya geliyor

Ege'nin iki yakası dış ticaretle bir araya geliyor

Ege İhracatçı Birliklerince, 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası yetkililerinin katılımıyla “Yunanistan Pazarı İş Fırsatları” semineri düzenlenecek.
Ege İhracatçı Birlikleri konferans salonunda düzenlenecek seminerde, Egeli ihracatçılar, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası yetkililerince Yunanistan’ın güncel ekonomik durumu ve ticaret potansiyeli hakkında bilgilendirilecek.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "2015 yılında ülkemiz ihracatı azalırken en az kayıp yaşadığımız ülkelerin başında Yunanistan gelmiştir. Ege Bölgesi özelinde baktığımızda ise, Bölgemizin Yunanistan’a olan ihracatının yüzde yirmiye yakın artış gösterdiği görülmektedir. Bu sebeple bizim Yunanistan pazarında ısrarcı olmamız gerektiğine inanıyoruz ve üyelerimizi mutlaka seminerimizde görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
2014 yılında karşılıklı ticaret hacmimizin 6 milyar $ seviyelerine ulaştığını kaydeden Ünlütürk; "Her ne kadar 2015 yılında, tüm dünyayı saran ekonomik yavaşlama sebebiyle bu hacim 3,2 milyar $ seviyelerine düşse de, önümüzdeki dönemde 2014 yılı seviyelerinin de çok üstüne çıkacağımıza, 10 milyar $’ı aşacağımıza inancımız tamdır" dedi.
Seminer kapsamında ayrıca, Yunanistan’ın köklü fuarcılık firmalarından biri olan Helexpo Fuarcılık firması yetkilileri, Ege İhracatçı Birlikleri ile geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, 2016 yılının ikinci yarısında organize edecekleri fuarlarla ilgili olarak bilgi verecek. Bunun yanında, Yunanistan’da faaliyet gösteren Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası yetkilileri de bankanın faaliyetleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirmek üzere hazır bulunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.