Eğitim yatırımları ilk sırada yer aldı

Eğitim yatırımları ilk sırada yer aldı

Eğitim yatırımları ilk sırada yer aldı

Gerçek Gazetesi
Aydın"da, 2014 yılının ilk yarısında 119 milyon 638 bin TL"lik ödenek ayrılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımlarda ilk sırada yer aldı.
Aydın İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 3. dönem toplantısı Vali Erol Ayyıldız başkanlığında yapıldı. Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Merkasi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Cemile Yıldızer, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluş amirleri, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda 1 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar Aydın"da gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlar, koordinasyonu gerektiren konular, uygulamada karşılaşılan sorun ve çözüm yollarlı görüşüldü.
Toplantının açılışında konuşan Vali Erol Ayyıldız, Bakanlar Kurulu"nun 25 Ekim Ocak 2013 tarihinde Resmi Gazete"de yayımlanan 2014 yılı Yatırım Programı kapsamında Aydın"daki proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 2014 yılının ilk 6 aylık öneminin değerlendirilmesinin yapılacağını kaydeden Vali Ayyıldız, “Aydın genelinde yatırımcı kuruluşlarımıza 01- Ocak-30 Haziran 2014 tarihine kadar projeleri için 449 milyon 883 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten yatırımlarımız için bu güne kadar 152 milyon 708 bin TL harcama yapılmıştır. Yatırım sezonunun başladığı ve ödeneklerimizin belli olmaya başladığı ilk 6 aylık dönemde yüzde 58 nakdi ve yüzde 49 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Proje tutarı 2 milyar 106 milyon TL olan 391 ana projeden 43"ü tamamlanmıştır. Ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlarımız içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü 119 milyon 638 bin TL ödenekle ilk sırayı almıştır. İkinci sırada 100 milyon 439 bin TL ödenek ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve üçüncü sırada ise 89 milyon 735bin TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yer almıştır” diye konuştu.
Vali Ayyıldız"ın açılış konuşmasının ardından sırasıyla söz alan yatırımcı kuruluş temsilcileri Aydın"da devam eden çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kurum temsilcileri, toplantıda kendilerine iletilen sorunları not aldı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.