EKMEĞE GÖZ DİKTİĞİNİ DOĞRULADI...

Söke Belediye Başkanlığı’nın 13-06-2016 tarihli Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşan 1/5.000 ölçekli nazım imar revizyonu talebi BİR OYUNUN PARÇASIDIR...

Sadece Söke’nin değil, Aydın’ın gündemine bomba gibi düşmüştür...

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Aydın BŞB Meclisinde öğrendiğimiz talebe göre; vatandaşın ekmeğine, evine, işyerine, mülküne göz dikilmişti. Talebe göre; bazı yerleşim birimlerinin tam ortasından yol geçiyordu. Albayrak Caddesi ve Koçlar Caddesi sakinlerini derinden etkileyecek değişiklikler içeren bir talepti bu!

Söke'nin Başkan Toyran dahil dört, Efeler Merkez İlçenin de Başkan Mesut Özakcan dahil 2 CHP'li meclis üyesi olmak üzere toplam 6 meclis üyesi organize bir şekilde meclis toplantısına katılmadılar!!!

Bu davranışın nasıl bir izahı olabilir derseniz!

Amaç; oylamada CHP azınlıkta kalsın ve AK Parti ve MHP'nin oylarıyla Söke'nin 1/5.000 ölçekli nazım imar revizyonu talebi mecliste onansın. 

Oyun içinde oyun sergilenmiştir...

Halkçı Başkan Özlem Çerçioğlu oyunu bozmuştur!

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçzioğlu gibi, Söke Belediye Meclis Üyeleri de talep karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Özlem Çerçioğlu Söke CHP'yi büyük bir tehlikeden kurtardı. Bu talep meclisten geçseydi, başta Ümmet Akın'ın MHP'si olmak üzere AK Parti CHP'yi Söke'de yerle bir edecekti. 2019 yerel seçimi öncesi yetki aşımını da içeren teklif, CHP döneminin Söke'de son bulması demekti!

Toyran için bir dönem daha olmayabilir ama CHP için, CHP'liler için öyle mi?

Söke halkı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyor ama CHP tabanı ayrıca teşekkür ediyor. Tabandan gelmeyen, tepeden inme, parti üyesi bile olmayan Toyran'ın nazım imar revizyonu talebi fiyaskodur ve parti kültürüyle bağdaşmayan bir üslupta gelişmiştir. Toyran bu yaklaşımı nedeniyle CHP Örgütünden özür dilemelidir. 

Söke Belediyesi sözde Başkanı Süleyman Toyran; (gölge belediye başkanı Ümmet Akın) basın açıklaması yapmış.

Ben artık Süleyman Toyran için böyle düşünüyorum!

Sözde başkan!

Ümmet Akın için de gölge başkan! diyorum...

Bir belediye başkanı ilçesinin ve halkının haklarının bir başka ilçenin belediye başkanı tarafından savunulmasını ister mi hiç?

İster, ister! Neden ister biliyor musunuz?

İlçesinin ve halkının haklarını gasp edecekse ister!

Öldürücü darbeyi kendi eliyle değil, bir başkasının eliyle vurur ki; tepki çekmesin! Hatta yetki aşımının da yer aldığı talebin görüşüleceği meclis toplantısına da katılmaz ki, güya ellerinin kirlenmesine izin vermez...

Basın toplantısı düzenleyen Toyran, meclis toplantısına katılmamalarıyla ilgili tek bir kelime etmemiştir.

Bu olay yani 6 CHP'li meclis üyesinin oylamaya katılmayıp. sıvışması utanç vesilesidir.

Toyran beraberinde diğer meclis üyeleri; İsmail Yerli, Levent Tuna ve Afet Er’in de katılmalarını engellemiştir. İnanıyorum ki; İsmail Yerli dışında Afet Er ve Levent Tuna kandırıldılar. İsmail Yerli için bu düşünceye sahip değilim! Çünkü Toyran onu nereye çekerse oraya gidiyor. “Şunu şikayet et diyor, şikayet ediyor, bunu şikayet et ediyor, şikayet ediyor”

İsmail Yerli Tatil pazarının da kaldırılacağını biliyordu, diye düşünüyorum. Eğer ki; bilmiyorduysa o da Toyran’dan hesap sorsun...

Tatil Pazarı demişken!

Toyran basın toplantısında diyor ki; “Tatil Pazarının bugün için kapatılması söz konusu değil!!!”

Ne zaman söz konusuymuş: 2017’de...

O konuyu günü gelince tartışmalıymışız!!!

2017’ye ne kalmış?

Toyran’ın basın toplantısında yaptığı bu açıklama çocukça...

Diyecek bir şey bulamıyorum!

Böyle bir talebimiz yok diyor ve sonra da bugün için değil, 2017’de gündemde olduğunu söylüyor!

Demek ki, Toyran için 2017 yani bir yıl sonrası uzun bir süre.!

Net bir şekilde soruyorum!

Aydın BŞB’ye Tatil Pazarının kaldırılması için teklif sundunuz mu, sunmadınız mı?

Haydi net bir şekilde cevap verin!

Yüreğiniz yetiyorsa böyle bir teklifte bulunmadık deyin!

Toyran açıklamada herşeyi doğrular bir üslup kullanılmıştır.

Albayrak caddesi genişliğinin 10 metreden 20 metreye çıkarılması, Koçlar caddesinin araç trafiğine kapatılması ve Tatil Pazarının kaldırılması konularını, "hemen yaşama geçecek projeler değil" diyerek günah çıkartmaya çalışmıştır.

Söke halkı ekmeğine, malına ve mülküne göz dikenleri hem unutmaz hem de affetmezzzzzzz...

Toyran’ın bu oyununu da kesinlikle unutmazlar...

Toyran; basın toplantısına Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ı da çağırmalıydı. Çağırmadığı için Germencik ve Söke arasında kriz çıkmış. Ümmet Akın Toyran’a küsmüş. Küstüm şarkısını dinler dururmuş.

“Kendisi bile cesaret edemedi ve meclise katılmadı ama ben cengaver gibi Aydın’ın Topuklu Efe’si Özlem Çerçioğlu’nun karşısına dikildim ve kavga ettim. Onun yüzünden Aydın’a bir kez daha rezil oldum. O ise; beni basın toplantısına çağırmadı. Basın toplantısında, yanın da Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş değil, ben oturmalıydım! Benim Söke’ye ve Söke halkına ayrı bir sevgim ve sempatim var! Gelecekte ben Söke Belediye Başkanı olmalıyım” diye hayıflanıyormuş...

Toyran bir basın toplantısı daha düzenlemeli ve hem değinmediği konulara mesela Milas Caddesi !!! konusuna açıklama getirmeli hem de Ümmet Akın’ın gönlünü almalı.

Haydi bakalım kolay gelsin...

Önceki ve Sonraki Yazılar