Ekonomide kadınlar ‘Biz de varız’ dedi

Ekonomide kadınlar ‘Biz de varız’ dedi

Ekonomide kadınlar ‘Biz de varız’ dedi


█GerçekGazetesi
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Şubesi, Aydın"da istihdama katkı sağlamak, iş alanları oluşturmak isteyen ve "Ekonomide Bende Varım" diyen girişimci kadınlara kredi vermeye devam ediyor. Aydın"da 2008 yılından buyana Türkiye Grameen Mikrofinans (TGMP) Programı Aydın Şubesi ve Türkiye İsrafı önleme Vakfı tarafından 5 bin 289 kadın girişimciye kredi verildi.
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Aydın Şubesi"nde gerçekleştirilen kredi dağıtım törenine AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve Grameen Mikrofinans Programı Aydın Bölge ve İç Denetim Müdürü Demet Pilevneli katıldı.
Aydın İl Özel İdaresi"nin 2013 yılı bütçesinden Türkiye İsrafı Önleme Vakfı"na aktardığı 300 bin TL"yi ihtiyaç sahiplerine dağıtan müdürlük, ihtiyaç sahibi kadınların kredilenmesini sağlıyor.
5 BİN 289 KADINA KREDİ
Kredi dağıtımı öncesinde konuşan Pilevneli, bankacılık sistemine nazaran kadınlara dağıttıkları kredilerde faiz uygulanmadığını ve amaçlarının yoksul aileler öncelikli olmak üzere kadınların daha fazla ekonomiye katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.
Pilevneli, “Türkiye genelinde 95 şubede 65 bin girişimci kadına bugüne kadar 181 milyon TL kredi dağıtıldı. Aydın"da ise bu kredilerin dönüşleri ise şuana kadar yüzde 100 oldu. Aydın"da ise Nazilli, İncirliova, Kuşadası, Germencik, Söke, Yenipazar, Sultanhisar ve Kuyucak ilçelerinde Aydın Valiliği"nin büyük destekleri sonucu bu güne kadar 5 bin 289 kadına toplam 6 milyon 280 bin TL kredi verdik. Bugün itibariyle de Aydın il ve ilçelerimizde 2 bin 502 aktif üyemiz bulunuyor” diye konuştu.
"KADINLARIMIZIN YANINDA
OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Dağıtılan kredilerin genelde kadınlar tarafından işten üretim, büfe satışları ve iş yeri açmak için kullanıldığını kaydeden Pilevneli, “Kadınlarımız yaptıkları bu işlerle "Ekonomide bende varım" derken aynı zamanda aile bütçelerine de büyük katkı sağlıyorlar, hatta bazı kadınlarımız evlerinin geçimlerini bu kredilerden kurdukları işlerle yürütmeye başladılar. Bizler TGMP olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzde ki dönemlerde de kadınlarımıza sağladığımız kredi destekleri ile onların yanın da olmaya devam edeceğiz. Bizler ekonomik anlamda ne kadar fazla kadınımıza ulaşırsak, toplumun refah düzeyinin aynı oranda yükseleceğine inançla çalışmalarımızı hız kesmeden bu yılda devam edeceğiz” dedi.
Girişimci kadınlara kredilerini takdim eden AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, girişimcilere hayırlı olması dileklerinde bulundu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.