Ekonomik İşbirlik

Ekonomik İşbirlik

Söke-Scönebeck ekonomik işbirliği komisyonu çalışmalarına başladı

Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi
Söke-Scönebeck ekonomik işbirliği komisyonu çalışmalarına başladı.
Söke ile Schönebeck kentleri arasında onbir yıl kadar önce başlatılan "Kardeş Şehir" ilişkileri kapsamında sürdürülen kültürel ilişkiler ve karşılıklı öğrenci değişiminin yanısıra, ekonomik işbirliği başlatılması için de ilk ciddi adım Söke İşadamları Derneği öncülüğünde oluşturuldu.
Söke Belediyesi'nin davetlisi olarak 24-30 Ekim tarihleri arasında Almanya'dan gelen kardeş şehir Schönebeck heyetinin Söke'den olumlu izlenimlerle döndüğünü belirten Söke-Schönebeck Ekonomik İşbirliği Komisyonu üyesi Sökeli işadamı M. Kemal Karakaş, öncelikle karşılıklı işbirliği taleplerini değerlendirerek, raporlar hazırlayarak, sağlam adımlarla ilerlemeyi planladıklarını belirtti.
Dün saat 10.00'da SÖGİAD'da düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan M. Kemal Karakaş, "10 yıl kadar önce başlatılan Kardeş Şehir ilişkilerini artık kültürel ilişkilerin yanısıra ekonomik işbirliğine çevirmek istiyoruz. Alman heyetinin Söke'ye son geldiklerinde bu teklifimizi ilettik, olumlu karşıladılar. Hemen aramızda bir komisyon oluşturduk. Söke'yi temsilen ben Kemal Karakaş, arkadaşlarımız Derya Semerci ile Mehmet Çınar ve Dernek Genel Koordinatörümüz Ayşegül Asaroğlu, Schönebeck'i temsilen de Mehmed Tevfikow, Egbert Tramp ve Birgit Schimidt'ten oluşan bir komisyon oluşturuldu.
İki Kardeş şehir arasında oluşturulan bu komisyonun sekreteryalığı da Ayşegül Asaroğlu tarafından yapılacak. Komisyon, 1 Kasım tarihi itibarıyla çalışmalarına başladı. Öncelikle her ay karşılıklı iş teklifleri raporlar halinde hazırlanıp sunulacak, Türk ve Alman iş adamlarının ortak iş yapabilmeleri için bilgi akışı sağlanarak ekonomik işbirliği yapabilme ortamları yaratılacak. Hedefimiz iki ülke arasında ekonomik bir köprü kurabilmek. Alman heyeti öncelikle güven ve kalite arıyor. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Öncelikle Sökeli iş adamlarımız arasında işbirliğinden yanayız, istenilen bir hizmet veya ürün Söke'de yoksa Aydınlı iş adamlarımızı da işbirliği içine dahil edeceğiz. Sektörlerimizi ve üretimlerini içeren dosyalar hazırlamaya başladık. Sökeli işadamlarımızın destekleriyle bu ekonomik işbirliğini de başaracağımıza inanıyorum" dedi.
Toplantıda, komisyonda yeralan gençişadamları Derya Semerci ile Mehmet Çınar da olumlu gelişmeler yaşanacağına inandıklarını, Söke'nin ekonomik açıdan dışa açılmasını sağlayacak bu işbirliğini Sökeli işadamlarının iyi değerlendirerek SÖGİAD aracılığıyla işbirliğine girmelerini önerdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.