Ekonomik şiddeti önleyecekler

Ekonomik şiddeti önleyecekler

Kadınların maruz kaldığı ekonomik şiddeti önleyecekler


█ Gerçek Gazetesi
Aydın"da 2012 yılının Temmuz ayında kurulan ve başarılı çalışmalara imza atan Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, çalışmalarını Vali Kerem Al"a aktardı.
Hazırlanan iki yeni proje ile ilgili sunum yapan bayanlara ilin ekonomisine ve Aydın"daki kadın girişimcilere olan destek ve katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Kerem Al, dernek üyesi bayanlara hitaben yaptığı konuşmada, “Başarı mutluluktur. Kadınlarımızın başarısı ve mutluluğu için her türlü desteğe hazırız” dedi.
Aydın paşa Konağı"nda düzenlenen yemekli toplantıya Vali Kerem Al, derneğin doğal üyesi Vali Kerem Al"ın eşi Beyhan Al, Dernek Başkanı Esen Türker, ADÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, Koordinatör Selda Atay, Başkan Yardımcısı Nilgün Böcekli, Yönetim Kurulu üyeleri Seval Pekgüzel, Betül Pirinç, Esra Kurtuluş, Belkıs Ancın, Sacide Özatlı, Nalan Tosun, Fatma Demirkıran, Leman Erlaçin, Funda Başlıkaya, Dr. Şirin Yaylalı, Gülfidan Kendirlioğlu, Öznır Salkım dernek üyesi bayanlar katıldı.
“Biz de Varız” projesi kapsamında Acarlar Çok Programlı Lisesi"nin temsilcilerinin de katıldığı toplantının açılışında konuşan Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Esen Türker, Vali Kerem Al"a yaptığı sunumda Temmuz 2012"de kurdukları dernek aracılığı ile Aydın"da yaşayan kadınların ufkunu amayı amaçladıklarını belirtti.
“ÇALIŞMA BAKANLIĞI VE SABANCI ÜNİVERSİTESİ"NE 2 AYRI PROJE SUNULDU”
Şu anda Aydın ve Aydın"da yaşayan kadınların başta ekonomik özgürlüğüne kavuşması ve kendi ayakları üzerinde durmaları amacıyla iki proje hazırladıklarını belirten Esen Türker, “Biz, "Başarı Mutluluktur" sloganı ile yola çıktık. İş hayatına atılan her bayanın başarılı olması için elimizden geleni yapıyoruz ve bu anlamda ilgililerden de destek bekliyoruz.Şu anda detaylarını daha sonra açıklayacağımız iki proje hazırladık. Bunlardan biri "Turizmde Genç İstihdam". Bu projemizi Çalışma Bakanlığı"na sunduk. Diğer bir projemiz ise "Ekonomide Çiftçi Kadınlarımız"a yönelik. Bu projeyi de Sabancı Vakfı"na sunduk. Bu projelerimizle özellikle hanımların büyük kısmının maruz kaldığı "Ekonomik şiddeti" de önlemeyi hedefliyoruz” dedi.
Aydınlı girişimci kadınlara başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Kerem Al, hanımlara destek sözü verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.