Ekspres Gazetesi yönetimi kamuoyunu yanıltmayı sürdürüyor

Ekspres Gazetesi yönetimi kamuoyunu yanıltmayı sürdürüyor

Alın size bir değil iki belge!



CHP Genel Merkezi'nce; Söke İlçe Başkanlığı görevine 7 Mayıs 2008 Çarşamba günü Sevim fiahin ve 15 kişilik yönetim kurulunun ataması resmen yapılmış olmasına rağmen, Ekspres Gazetesi yönetimi ısrarla, "Sevim fiahin'in ve yönetim kurulu üyelerinin ilçe başkanlığına ataması henüz resmiyet kazanmadığı öğrenildi" şeklinde yayın yaptılar.
Gerçek Gazetesi
CHP Söke İlçe Başkanı Erkan Polat ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, CHP Aydın İl Başkanlığı seçimiyle ilgili olarak görüş ayrılığına düşmüşlerdi. İkili arasında yaşanan tartışma sonunda Erkan Polat ve bazı yöneticiler istifa etme kararı almışlardı. Erkan Polat, Kemal Demirtaş ve Erkan Akbabalı'nın istifalarını başka yöneticilerin istifaları izleyince yönetim düşmüştü. CHP Genel Merkezi; Söke İlçe Yönetimine yapılacak atama yetkisini de Aydın İl Yönetiminden almıştı. Yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin atamasını kendisi yapmak isteyen CHP Genel Merkezi; 7 Mayıs 2008 Çarşamba günü toplanan Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında atamayı görüşmüştü. Ülke sorunlarının ve izlenecek politikaların görüşüldüğü üç saat süren MKYK toplantısı sonunda, Söke Belediye Meclisi üyesi Sevim fiahin ve 15 kişilik yönetim kurulu listesinin de atama kararı onaylanmıştı.
MKYK tarafından 7 Mayıs 2008 Çarşamba günü atama kararı alınmış, CHP Genel Merkezi'nden de CHP Aydın il Başkanlığı'na bildirilmişti. CHP İl Başkanı Tunç Aytur atama kararının açıklanmasından sonra Sevim fiahin'i telefon aracılığıyla arayp, Söke İlçe Başkanlığı görevinin kendisine verildiğini bildirmişti.
Gerçek Gazetesi yönetimi olarak, atama kararını öğrenerek önce Sevim fiahin'e ulaştık ve görüşlerini aldık. Daha sonra da 15 kişilik yönetim kurulu listesini teyit ettirmek için CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur'a telefon aracılığıyla ulaştık. Yönetim listesinin onaylanmasından sonra da 8 Mayıs 2008 Perşembe günlü Gerçek Gazetesi'nde "…ve Sevim fiahin başkan" başlığıyla haberi kamuoyuna duyurmuştuk. Aynı gün yayınlanan Söke Ekspres Gazetesi'nde çıkan bir haberise; CHP Söke İlçe Başkanlığı'na atama yapılmadığı "CHP Söke İlçe Yönetiminde Belirsizlik sürüyor" başlığıyla rakiplerimizi atlatarak duyurmuştuk. Aynı gün yayımlanan Söke Ekspres Gazetesi’ndeki habere göre ise; CHP Söke İlçe Başkanlığına atama yapılmamıştı ve “CHP Söke İlçe Örgütünde belirsizlik sürüyor” denilmişti.
9 Mayıs 2008 Cuma günlü Gerçek Gazetesi'nde atama haberinin doğru olduğu yönündeki ısrarımızı sürdürdük. CHP Genel Merkezi ve CHP Aydın il Başkanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeleri de yayınladık.
Söke Ekspres Gazetesi yönetimini, büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu, gülünç duruma düştüğünü, biran önce gerçekleri görmelerini istedik ve ataması yapılan Sevim fiahin Başkanlığındaki 15 kişilik yönetim kurulunu tanımaya çağırdık. Bu yöndeki haberimize rağmen; Söke Ekspres Gazetesi sahibi Yılmaz Kalaycı ve yönetimi; 9 Mayıs 2008 Cuma günlü sayılarında, "Söke CHP'de resmi atama yok!" başlığıyla yaptıkları haberle gerçekleri görmezden gelmeye devam ettiler. Halef ve selef başkanlar Erkan Polat ve Sevim fiahin'i konuşturarak yaptıkları hataya ortak aramaya çalıştılar. Özellikle Sevim fiahin'in ismini kullanarak, resmi atamanın olmadığını söylediğini iddia ettiler.
Yaptıkları haberde; Sevim fiahin ile görüştüklerini ve atama haberinin kendisine telefon aracılığıyla geldiğini doğruladığını yazdılar sonra da yine Sevim fiahin'in ağzından; "Henüz resmi atama gerçekleşmedi" şeklinde yazdılar. Yılmaz Kalaycı yönetimindeki Ekspres Gazetesi bununla da yetinmeyip, Sevim fiahin'i zor durumda bırakacak ifadeler kullandı. Sevim fiahin'in açıklamasıymış gibi, "Kamuoyuna basın tarafından (Gerçek Gazetesi) gündeme getirilen isimler doğru olmayabilir" şeklinde yazdılar.
Duyumlar ve dedikodularla siyaset yapıldığı yönünde iddialara yer verilen haberde; CHP aydın İl Başkanı Tunç Aytur'un siyasi bir gaf yaptığı, kendilerine siyasi rant elde etmek isteyenlerin bu tür söylentileri ortaya attığı belirtildi. Yılmaz Kalaycı'nın sahibi olduğu Ekspres Gazetesi yönetiminin atanan yeni CHP yönetimini tanımaz haberleri üzerine telefon aracılığıyla görüştüğümüz CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, "Siyasi bir gaf yaptığımı ve siyasi rant elde etmek istediğimi iddia edenlere en güzel cevap, CHP Genel Merkezi'nde 7 Mayıs 2008 Çarşamba günü toplanan MKYK'nın aldığı atama kararıdır.
Atamanın yapıldığı tarih 7 Mayıs'tır. Sevim fiahin'e görevin kendisine verildiğini bildirdiğim tarihte 7 Mayıs'tır. Atama kararı şahsıma, CHP Genel Merkezi'nden yetkili ağızdan yapılmıştır. Ben de atama kararını yetkili bir kişi olarak Söke'ye bildirdim. Beni kim aradıysa, Sevim fiahin'in başkanlığını ve yönetim kurulu üyelerinin atamasının doğru olduğunu söyledim. Gerçek Gazetesi yetkilileri de beni aradılar ve 15 kişilik yönetim kurulu listesini kendilerine verdim. Ben CHP Aydın İl Başkanıyım ve CHP Genel Merkezince bana atama yapıldığı yönünde gelen bilgiyi resmi kabul ederim. Nasıl bir resmiyet aranıyor anlayamadım. Yaşananlar çok üzücü" dedi.
Resmi atama yazısını görmeden, hiç bir şekilde yeni yönetimi tanımayan Ekspres Gazetesi sahibi Yılmaz Kalaycı’ya iki belge birden sunuyoruz. Belgelerden biri CHP Genel Merkezince Genel Sekreterlikten tarafımıza fakslanan atamanın resmi yazısı, diğeri de CHP Aydın İl Yönetiminden yine tarafımıza gönderilen atamanın resmi yazısı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.