EL -İNSAF DİYORUM!

 

Malum cumhurbaşkanlığı seçimleri arefesindeyiz. Üç tane aday var. Bu üç adayın içerisinde ise aslında hakların tek bir adayı var Selahattin Demirtaş. Diğer iki adaya da Türkiye halklarının adayı dememek lazım. Diğer iki aday sadece sömürü düzeninin bekçisi olabilir.

Neden mi?

Şöyle ki;

Bir ana muhalefet partimiz var ya adı CHP. Son dönemlerde ne yaptığı belirsiz. İp canbazı gibi ipten ipe atlıyor. Atlıyor da, bu partinin içindeki gençleri de anlamak zor. Gazetemizin Perşembe günkü sayısında manşetten geçen haberi okudum. CHP den gençlik harekatı diye. İçeriğine baktım, AK Parti diktatörlüğüne karşı CHP yeni gençleri partiye kazandırmaya çalışıyor. Yani AKP diktatörlüğüne karşı CHP diktatörlüğü hazırlığı gibi.

Sonra düşündüm. CHP’den gerçekten demokrat olur mu diye, ben bulamadım. Çünkü şu andaki CHP’nin de aslında AK Partiden bir farkı yok. Sadece farkları biri iktidar da biri muhalefette. Neden farkları yok diyorum. Çok basit. Son dönem CHP’nin yaptıklarına bakarsanız anlarsınız.

1- Bir taraftan CHP ve özellikle CHP gençliği, DENİZ GEZMİŞ leri-NAZIM HİKMET  RAN ları sıkı bir biçimde anıyor. Öte tarafta bu insanları katleden düşünce ile ortak adaylar çıkarıyor,

2- Bir taraftan CHP ve özellikle CHP gençliği, DENİZ GEZMİŞ leri-NAZIM HİKMET  RAN ları, KATLEDİLEN 37 YOLDAŞIMIZI sıkı bir biçimde anıyor. Öte tarafta, halkların kardeşliğini ve halkların kendi geleceklerini tayin etme hakkını yok sayıyor, Kürt halkını ve diğer halkları  dışlıyor.  Örneğin Süryanileri, Rumları, Ermenileri, Lazları, Çerkesleri, Arapları  vs. dışlıyor.

3- Bir taraftan CHP ve özellikle CHP gençliği,DENİZ GEZMİŞ leri-NAZIM HİKMET RAN ları KATLEDİLEN 37 YOLDAŞIMIZI sıkı bir biçimde anıyor. Öte tarafta  devrimci bir aday yerine; varıp, AKP gibi aynı gelenekten gelen bir insanı CB adayı  gösteriyor ve bunu milliyetçi bir parti ile ortaklaşa yapıyor.

4- Bir taraftan CHP ve özellikle CHP gençliği, DENİZ GEZMİŞ leri-NAZIM HİKMET  RAN ları KATLEDİLEN 37 YOLDAŞIMIZI sıkı bir biçimde anıyor. Öte yanda, BAHÇELİEVLER KATLİAMI (7 TİP’Lİ öğrenciyi) VE DİSK GENEL BAŞKANI KEMAL TÜRKLER’i katleden sanıklar içerisinde yargılanan OSMANAĞAOĞLU’NUN CENAZESİNDE BULUNAN TEK PARTİ BAŞKANI İLE ORTAK ADAYLIKLAR İÇERİSİNDE BULUNUYOR.

 Derler ki bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu. (doğru söyledim sanırım.)

Ve son olarakta 5’nci madde olarak yerel için diyebiliriz ki tüm bu açmazların karşısında CHP ve Söke Parti Teşkilatı, Şişecam grevine destek olup ve 2 Temmuz  1993 katliamını kınarken aslında tüm bunların sorumlusu olan devlet faşizmi ve onun sivil uzantıları ile ortaklıklar kurduğunu halktan gizlemeye çalışıyor.

İşte onun için AKP ve onun tek adamı otoriter R.Tayyip Erdoğan’ın önünü açıyor.

İşte onun için Halkların tek adayı ve gerçek adayı olan Selahattin Demirtaş’ın önünü kapatıyor.

Ve her nedense CHP gençliği de bilerek ya da bilmeyerek, devrimci düşüncenin içini boşaltıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar