elektriğe yapılan zammı yüksek buldu

elektriğe yapılan zammı yüksek buldu

ALBEYOĞLU, “JEOTERMAL KAYNAKLAR SAYESİNDE ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTABİLİRİZ”

Gerçek Gazetesi
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Metin Albeyoğlu yaptığı açıklama ile hükümetin elektriğe yatığı zam oranının fazla olduğunu iddia etti. Elektrikçiler Odası Teknik Görevlisi Muhammet Demir ile birlikte Aydın Makine Mühendisleri Odası Toplantı Salonunda toplantı düzenleyen Albayoğlu, zam kararının doğru olduğunu ancak yapılan zam miktarının Türkiye şartlarına göre fazla olduğunu belirtti.
Toplantıda konuşan Elektrikçiler Odası Teknik Görevlisi Muhammet Demir, yapılan yeni zamlarla birlikte ortalama bir ailenin asgari yaşam standardına göre aylık tüketimi 230 kilovat saat baz alınarak ödediği 39,10 YTLlik faturanın 45.9 YTLye yükseleceğini söyledi. Açıklanan yüzde 15lik zam oranının diğer bedeller, fon ve vergiler dahil olmak üzere faturalara yüzde 17.4 gibi bir zam oranı ile yansıyacağına işaret etti. Demir, yapılan son zamlarla birlikte OECD ülkeleri arasında en pahalı elektrik kullanan ülkeler arasında dördüncü sırada yer alan Türkiyenin, birkaç basamak daha yükseleceğini kaydetti.
Dışa bağımlı bir enerji kaynağı olan elektrikte zam kararı alınmasının gayet normal bir şey olduğuna değinen TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Metin Albeyoğlu, yapılan 17.4lük zam oranının Türkiye şartlarına göre fazla olduğunu savundu. Enerjinin çok önemli bir konu olduğunu ve bu konuda dışa bağımlığın ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Albayoğlu, başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiyenin pek çok yerinde jeotermal kaynakların var olmasına dikkat çekti. Bu konuda çok şeylerin söylendiğini ve Aydında geniş katılımlı bir de sempozyum düzenlendiğini hatırlatan Albeyoğlu, Özellikle Germencik ve Sultanhisar ilçelerimiz ve bölgesindeki jeotermal kaynakların çeşitli yatırımların yapılması için faaliyete geçirilmesi gerekiyor. Toplumun her kesimi jeotermal konusunda bilgi sahibi oldu ancak halen yapılan bir şey yok. Jeotermali sadece enerji içi değil tarım ve turizm faaliyetlerinin yanı sıra kent ısıtmalarında ve sağlık şehirleri projelerinin hayata geçirilmesinde rahatlıkla kullanabiliriz. Jeotermal yatırımlarını hızlı bir şekilde deveye sokabilirsek hem enerjideki dışa bağımlılığımızı azaltır hem de maliyetleri azaltarak fiyatları düşürebiliriz dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.