Elektrik kesintileri hayatı felç ediyor

Elektrik kesintileri hayatı felç ediyor

Elektrik kesintileri hayatı felç ediyor

Aydın’da son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri hayatı felç etmeye başladı. Özellikle mesai saatlerinde meydana gelen kesintiler nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar, AYDEM’in yaşanan kesinti sırasında oluşan mağduriyeti gidermesini istediler.

Henüz soğuk havalar başlamadan Aydın’da son iki gündür aniden yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle işlerin en yoğun olduğu saatlerde hayat durmaya başladı. Şehrin tüm noktalarında elektriklerin kesilip uzun süre gelememesi nedeniyle resmi dairelerde ciddi sıkıntı yaşanırken, trafik lambalarının da devre dışı kalması ile şehirde trafik kilitlendi. Sanayide işler durdu. Programsız gerçekleştirilen kesintinden dolayı vatandaşlar ciddi mağduriyet yaşarken, voltaj dengesizliğinden kaynaklanan mağduriyetlerin tutanakla belirlenmesi halinde mahkeme ya da hakem heyetleri aracılığı ile parasal değerinin ilgili kurumdan karşılanabildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta Emine Saygılı isimli elektrik tüketicisinin Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti’ne başvurusu ile elektrik dağıtım firmasının faturaya yansıttığı kayıp kaçak bedelini tüketiciye iadesi yönünde verdiği kararın ardından Aydın’da vatandaşlar enerjiden kaynaklı sorunlara duyarlılık göstermeye başladı. Her ay gelen elektrik faturasında, tükettiği elektrik enerjisinin dışında sayaç okuma bedeli, iletim sistemi kullanım bedeli, dağıtım sistemi kullanma bedeli, per.sat. Hiz. Bedeli adı altında da bedel ödeyen vatandaşlar saatlerin kontrolü için tüketici hakem heyetlerine başvurmaya başladı.

“KESİNTİLERDEN KAYNAKLANAN

MAĞDURİYETİ TUTANAKLA BELİRLEYİN”

Meydana gelen elektrik kesintisi ve voltaj dengesizlikleri ile ilgili mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için öncelikle ilgili elektrik dağıtım şirketini arayıp hemen rapor tutturmaları gerektiğini belirten Aydın Valiliği Tüketici İl Hakem Heyeti Başkanı Şeref Yazıcı, “Elektrik kesintileri ve voltaj düşüklüğünden mağdur olduklarını düşünen ve cihazları zara gören veya elektrikten kaynaklı arıza meydana gelen vatandaşlarımız öncelikle AYDEM’i arayıp sorunla ilgili tutanak tuttursun. AYDEM görevlileri gelmezse veya ikna olmazlarsa ilgili odaya müracaat etsinler. Mağduriyetleri belgelendiği takdirde 2000 TL tutarındaki mağduriyetlere kadar İlçe Hakem Heyetleri’ne 2000 ile 3000 TL arasındaki mağduriyetleri için İl Hakem Heyetine 3000 TL’nin üzerindeki mağduriyetleri için de mahkemeye başvurarak haklarını arayabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.