eleştirmek için değil, güzelleştirmek için...

Çevresinde bir çok okul bulunan caddenin üzerinde hız sınırının bazı yerlerde 20 km’ye kadar düşürülmesi ve sağlıklı denetimlerin yapılması gündeme gelmelidir. Hele okulların açıldığı şu dönemde her yaşta çocuğun ve gencin, kentimizin her yöresinden buraya yöneleceğini düşünürsek yoğunluğun ne denli artacağını tahmin etmek çok kolay olacak. Bu da önlemlerin arttırılmasını zorunlu hale getirmektedir. Yol, yer çizgileri ve hız önleyici düzenekler hazırlanırken, mobese kameralarıyla gözlem altına alınmalı ve kuralları çiğneyenlere gerekli uyarılar yapılmalıdır. Atatürk parkının köşesinde bir kamera var ama ne kadar işlevsel bilmiyorum, çünkü yaşadığım yere çok yakın olan bu bölümde, oto krosçular ekzosları öttürerek geçişleri, tek tekerlek sürüşü yapan akrobat motorkrosçuların bu kameraya takıldığını düşünüyorum ama bunların izlendiğini ve yapılan işlemleri merak ediyorum doğrusu. Bir de şu hemen hemen her ay ölümlü bir motosiklet kazası haberiyle burkulduğumuz halde,  Söke caddelerinde kask denetimleri neden yapılmıyor? Bu da çok merak edilen bir konu.

* Atatürk parkı her gün onlarca çocuğu oyun bahçesiyle, onlarca genci sera kafesiyle, onlarca yetişkini yürüyüş parkuruyla konuk ediyor. Son yenileme çalışmalarıyla da park daha çekici hale geldi. (oradaki eksiklik ve aksaklıklarla ilgili gözlemlerimi de paylaşacağım.) Ancak dış çevre düzenlemesi unutulmuş gibi, engellerle dolu kaldırımları. Çevresine yaya geçidi uyarı tabelaları asılmış olsa da park etmiş araçların gölgesinde yitip gitmiş tabelaların sürücüler tarafından görülmesi mucize gibi… Bir an önce buraya  ve okul önlerine, cadde üzerindeki tüm kavşaklara,  yaya çizgileri uygun ve kalıcı şekilde uygulanmalı. Hatta hız sınırı rakamları asfalta gözle görülür büyüklükte yazılmalıdır.

* Aylar önce bir gece yarısı tanık olduğumuz ve ucuz atlatılmış, bir genç kızımızın yaptığı trafik kazasında, yoldan parka uçan aracın doğal gaz trafosuna çarpmasını önleyen , parkın duvar parmaklıklarının o günden beri yerine konmamasını umursamazlığa mı, yoksa unutkanlığa mı yormalı? Bilmiyorum. Ama benzer bir kazada trafonun zarar görmesiyle çevrede oluşacak felaketi düşünmek bile istemiyorum.

* Caddenin daralan bölümlerine, eski kaymakamlıkla hükümet alanı bölümüne okulun önündeki gibi kazıklı önlemlerle park yasağı getirilmesi, o bölgeye bir nefes aldıracaktır. Hele yakın bir zamanda başlayacak olan ASKİ ödemeleri için orada yoğunluk yaratacak vatandaşlar için bu önlem da yaşamsal önem arz etmektedir.

#kendimiseviyorumkentimişseviyorum#

Önceki ve Sonraki Yazılar