Emekliler bayram ikramiyelerini hatırlattı

Emekliler bayram ikramiyelerini hatırlattı

Emekli-Sen Söke Şube Başkanı Gümüş, seçim döneminde üç partinin de emeklilere ikişer maaş ikramiye dağıtılacağı sözü verdiğini hatırlattı.

Gerçek Gazetesi  / Gülsüm TUNA
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesindeki Emekli-Sen Söke Şube Başkanı Cemal Gümüş muhalefet partilerine çağrıda bulundu. Cemal Gümüş, seçim döneminde üç partinin de emeklilere ikişer maaş ikramiye dağıtılacağı sözü verdiğini hatırlatarak, emeklilere Ramazan Bayramı'nda ilk ikramiyelerinin verilmesini istedi.
Gümüş yaptığı açıklamasında özetle, "Kuşkusuz bu seçimin en önemli sonucu, 13 yıldır tek başına iktidarda bulunan ve elinde tuttuğu parlamento çoğunluğuyla, liderinin her dediğini anında kanunlaştıran, AKP’nin tek parti iktidarının sona ermiş olmasıdır.
Bu sonucun alınmasın da, AKP’nin tek adama dayalı politikaları ile yolsuzlukların yol açtığı hoşnutsuzlukların yanı sıra, muhalefet partilerinin sundukları sosyal projelerin önemli etkisinin olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Hiç kuşku yok ki, muhalefet patilerinin bu alandaki vaat ve sözlerinin en önemlileri emeklilerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik olanlarıdır. Önceki dönem muhalefette bulunan üç partinin verdiği bu sözlerin ortak amacı, emeklilerin sorunlarını çözmek ve onları rahatlatacak düzenlemeler yapmak olduğuna göre, bu gün toplam milletvekili sayıları parlamento çoğunluğu olan, bu üç partinin TBMM’de birlikte hareket etmelerinin ve verdikleri sözleri yerine getirmelerinin önünde herhangi bir engel kalmamıştır. dolayısıyla, verdikleri sözleri uygulamaya koyacak adımları atmaları ve gerekli yasal düzenlemeleri yapmaları, kendilerine inanmış ve oy vermiş milyonlarca yurttaşın beklentisidir. Elbette tüm bu düzenlemelerin hayata geçmesi zaman alabilir ve TBMM’nin yasama çalışmalarının tam olarak başlaması gerekebilir. Ancak biz konunun içinde bulunulan zaman açısından da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zira Ramazan ayında olduğumuza ve  bu ayın bitiminde Şeker Bayramı olduğunu düşündüğümüzde, partilerin seçim döneminde emeklilere verdikleri en önemli sözlerden biri olan, emeklilere bayramlarda ikramiye verme sözünün gereğini yapma hususunda kaybedecekleri zamanları olmadığını görmekteyiz. Bu nedenle, TBMM’de çıkaracakları tek maddelik bir kanunla, emeklilerin bayramda ikramiye almalarını sağlamaları söylediklerinin, seçim vaadinden ibaret olmadığını, sözlerinde samimi olduklarını ve gerekli kanuni düzenlemeleri yapma olanağına sahip olduklarında, toplumun lehine kanunlar çıkarabileceklerini göstermeleri açısından oldukça önemlidir. Başta Cumhuriyet Halk Partisi ile onun Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu konuda misyon üstlenmeye ve diğer iki partiyi ikna ederek, sağlayacakları birliktelikle iktidar ile güdümündeki yandaş medyanın manipülasyonlarla, muhalefet partilerinin söylediklerini yapamayacaklarına inandırılmış, Türkiye insanının, söylenenlerin gerçek olmadığını anlamasını ve 11 milyon emekliye şeker bayramında beklediği ikramiyenin verilmesini sağlayacak olan kanunu ivedilikle TBMM’den çıkarmaya çağırıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.