EMEKLİLER NUTUK DEĞİL, ÇÖZÜM BEKLİYOR

EMEKLİLER NUTUK DEĞİL, ÇÖZÜM BEKLİYOR

Emeklilerin sorunlarına siyasi partilerin sahip çıkmaları istendi.

Gerçek Gazetesi / İmdat GÜÇLÜ
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesindeki Emekli-Sen Söke Şubesi Başkanı Celal Gümüş, Salı günü saat; 13:30’da Söke Belediye Meydanında basın açıklaması yaparak, emeklilerin sorunlarına siyasi partilerin sahip çıkmalarını istedi.
Söke Emek, Sanat, Kültür Platformu temsilcilerinin de destek verdiği toplantıda bir konuşma yapan Celal Gümüş, özetle, “Emekliler nutuk değil, sorunlarına çözüm bekliyorlar. Ülkemizi yönetenler, katıldıkları toplantılarda yaptıkları konuşmalarda veya basınımızın emeklilerle ilgili sorularına verdikleri yanıtlarda, emeklileri yere göğe sığdırmazlar ve emeklilere ne yapılsa azdır tarzı açıklamalar yapmaktadırlar. Bugün Türkiye’deki 11 milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar, söylenenlerin samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. AKP’nin 13 yıllık iktidarı dâhil bu güne kadar ülkeyi yöneten tüm iktidarlar söylediklerinin aksine, emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp uygulamaya koydular. 

Sosyal Devletin temel görevleri olup, tüm yurttaşlara eşit, nitelikli ve parasız verilmesi gereken, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Güvenlik, hizmetleri özelleştirildi. Bir yandan kaynak yok bahanesiyle emekli aylıkları, sahte enflasyon oranları kadar arttırılırken, diğer yandan ise devlet hazinesinden teşvik edilen özel bireysel emeklilik sistemi ile kamu emeklilik sistemi adım adım yok ediliyor.
Defalarca söz vermesine rağmen AKP 13 yıldır, Elinde tuttuğu parlamento çoğunluğuna rağmen, emeklinin yaşam düzeyinin insanca yaşayacağı seviyeye çıkarılmasını sağlayacak gerçek bir intibak yasasını çıkarmadı. Emeklilere ikramiye verilmesi taleplerini görmezden geldiği yetmemiş gibi, muhalefetin ikramiye vereceğiz vaatlerine kaynak yok diye karşı çıktı. Müteakip defalar söz vermesine rağmen, çalışanlara verilen banka promosyonları emeklilere verilmedi. Taban aylık uygulamasını kaldırıp, emekli aylıklarının çalışma
döneminde alınmakta olan toplam gelirin çok altında hesaplanmasına, dolayısıyla düşük aylık bağlanmasına yol açtı. Yaşadığımız sorunların temel nedeni olan örgütsüzlüğü dayattı, uluslararası sözleşmelerin "herkese" tanıdığı sendika hakkımızı kullanmamızı engellemek için her türlü anti demokratik yola başvurdu, mahkemeleri baskı altına alarak, sendikamız hakkında kapatma kararı verilmesine yol açtı ve emekliler adına, onların sendikalarıyla sözleşme yapmaya yanaşmadı. 13 yıllık uygulamalarında mağdur olmuş ve yukarıdaki sorunlarına çözüm bekleyen emekliler,  sorunlarının çözümünün kurulacak olan koalisyon hükümetinin önceliği olmasını beklemektedirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.