Emeklilik için bankaya koşun bu fırsat kaçmaz

Emeklilik için bankaya koşun bu fırsat kaçmaz

Halk Bankası tarafından 36 aya kadar taksitle aylık yüzde 0,97 faizle kredi verileceğini açıkladı. Bu durumda 279 bin 422 vatandaş emekli olma imkanını yakalayacak.

2011 yılı torbasından BİNLERCE  Bağ-Kur’lu kredi ile hemen emekliliğe kavuşmuştu .  Bu torba kanun yapılandırmasıyla da vatandaş doğal bir beklentiye girdi.  
 

Torba Yasa’da kabul edilen tescilli Bağ-Kur’luların dondurulan sigortalılık hizmetlerini yeniden kazanarak erken emekli olmak için binlerce esnaf-sanatkar ve ödeme gücü olmayan Bağ-Kur’lular SGK’dan kredi ile emeklilik bekliyordu. Kredi ile emeklilik hem SGK’nın alacaklarını alması için hem de vatandaşın erken emekli olması için büyük bir avantaj.

2011 yılı torba kanununda borçların yeniden yapılandırılması ile prim borcundan dolayı emekli olamayanlara emeklilik yolu açılmıştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, prim borcu olanların borçlarını kolaylıkla ödeyebilmesi için Ziraat Bankası ve Halk Bankası  ile Kredi İşbirliği Protokolü imzalamıştı. vatandaş yine böyle bir analaşma bekliyordu.

2011 yılında İmzalanan protokol ile SGK’ya borcu olan işveren ve sigortalılara, düşük maliyetli ve 60 aya kadar vade seçenekleri ile 0.79 faiz oranıyla kredi imkanı sağlanmıştı.
4/b kapsamında olup prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarlar ile çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getirilmişti.
Böylece, kredi kullanarak prim borcunu ödeyen sigortalılara emekli aylıkları bağlandı ve bankadan çekilen kredi borcu ise; emekli aylığından taksitler halinde banka tarafından tahsil edildi. Bu şekilde Binlerce Bağ-Kurlu emekli olmuştu.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, SGK ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacağını,. BAĞKUR’a prim borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşlara prim borcunun ödenmesi için Halk Bankası tarafından  36 aya kadar taksitle aylık yüzde 0,97 faizle kredi verileceğini açıkladı. Bu durumda 279 bin 422 vatandaş emekli olma imkanını yakalayacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.