EMRE:"VATANDAŞA TASARRUF, CUMHURBAŞKANINA ŞATAFATLI YAZLIK"

EMRE:"VATANDAŞA TASARRUF, CUMHURBAŞKANINA ŞATAFATLI YAZLIK"

Marmaris’te inşa edilen ve kamuoyu tarafından 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında bitti. O tarihten bu yana gizemini koruyan yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye projenin görsellerini kendi internet sitesinden paylaştı

Görselleri görenler pes artık dedi. Muhalefet kanadından tepkilerde gecikmedi. İstanbul Milletvekili, CHP Parti Meclisi Üyesi, TBMM Dışişleri Komisyonu ve AKPM Türk Grubu Üyesi Yunus Emre twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Vatandaşa tasarruf, Cumhurbaşkanına şatafatlı yazlık!"dedi.

untitled-21.jpg

Marmaris Okluk Koyu’nda Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde inşa edilen 4 odalı 230 metrekare olan cumhurbaşkanlığı konutunun yerine yapılan 300 odalı yazlık saray için binlerce ağaç kesildiği, plajın doldurulduğu öğrenildi.
Yapımı tamamlanan ancak fotoğrafları yayınlanmayıp sır gibi saklanan yazlık sarayın görselleri mimarı Şefik Birkiye tarafından internet sitesinde yayımlandı. Görsellerin basına yansıması ile muhalefetten ve vatandaşlarda da tepkiler yükseldi. Vatandaş bir lokma ekmeği zor bulurken daha yeni, yine tepkilere neden olan tasarruf tedbirlerine imza atmış Cumhurbaşkanının bu kadar lüks yazlık yaptırması karşısında pes dedi.


İstanbul Milletvekili, CHP Parti Meclisi Üyesi, TBMM Dışişleri Komisyonu ve AKPM Türk Grubu Üyesi Yunus Emre de bu tepkilere katılan isim oldu. Kendi twitter hesabından yayımladığı paylaşım da şu ifadelere yer verdi: " Vatandaşa tedbir, tasarruf… Saraya da faturasını bu yoksul milletin ödediği 300 odalı, şatafatlı yazlık! İktidarımızda bu sarayları içine derslik ve spor donatıları ekleyerek yoksul halk çocukları için eğitim ve dinlenme tesisleri yapacağız!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.