Emzirme nimet, çocuk için anne sütü hazinedir

Emzirme nimet, çocuk için anne sütü hazinedir

Emzirme nimet, çocuk için anne sütü hazinedir

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla açıklama yapan Aydın Liva Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kadriye Uğurlu, “Teknoloji ve bilim ne kadar gelişirse gelişsin, anne sütünü anneden başka hiçbir şey üretemez. Bu nedenle tüm annelerin bebeklerini mutlaka emzirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.
Bir çocuğun gelişimi için bahşedilmiş en büyük hazinenin annesine ait süt olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kadriye Uğurlu, “Anne sütü hiçbir fabrikanın üretemeyeceği, hiçbir mamanın yerine tutamayacağı nitelikte her damlası hazine değerinde bir besindir. Bebeğin aç kaldığı endişesi, sürekli emme isteğini bastırma niyeti ve hedeflenen kilo beklentilerinin altında kalma korkuları ile böyle bir hazineyi mamalara değişmeyin” diyerek annelere seslendi.
“Anneler reklamlara aldanmayın”
Bugün globalleşen ve tamamen kapital sermayenin hakim olduğu dünyada insan sağlığının da kapitalizme kurban edildiğine dikkat çeken Dr. Kadriye Uğurlu, “Maalesef bazı reklamlara bakıldığında anne sütüne gerek yokmuş gibi intiba uyandırılmak isteniyor. Oysa bir bebek için anne sütünün yerine geçebilecek kendi annesinin sütünden daha değerli bir besin yoktur. Çünkü doğumdan itibaren eğer bebek prematüre ise anne sütü içeriği ona göre dizayn edilir. Eğer bebek 2 yaşına gelmiş ise yine anne sütü bebeğin ihtiyacına göre dizayn edilir. Bu nedenle her anne bebeğini mutlaka emzirmelidir. Çünkü anne sütünün yerine tutacak başka bir besin yoktur” dedi.
“Fiziksel ihtiyacın yanında duygusal ihtiyacı da karşılıyor”
Anne sütünün içeriğinde bebek için gerekli olan bütün proteinler, vitaminler, yağlar ve ilaç etkisi gösteren antikorların mevcudiyetinin yanında emzirmenin anne ile bebek arasında ayrıca duygusal bağ da oluşturduğunu belirten Op. Dr. Uğurlu, “Emen bebeklerin duygusal gelişiminin de daha sağlıklı olduğu bir gerçektir. Anne bebeği ile en güzel bağı ve duygusal diyaloğu emzirme esansında kurar. Emen çocukların öz güveni de daha yüksek olur” diyerek annelerin çocuklarını mutlaka emzirerek büyütmesini tavsiye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.