En iyi internet tarayıcısı hangisidir?

En iyi internet tarayıcısı hangisidir?

En çok kullanılan tarayıcılar; Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari ve Chrome’dur. Peki en iyisi hangisi? Siz karar verin!

Mozilla Firefox
Firefox sekmeli bir ara yüze, açılır pencere engelleyiciye, gömülü arama motoruna ve RSS okuyucuya sahiptir. Oldukça işe yarardır ve her zaman sabittir. Metinler için yapılan yazı denetimi, benzer noktalı renklerle kelimelerin altını çizer. Bu özellik diğer tarayıcılarda da vardır. Eğer herhangi uzantıya ihtiyaç duyuyorsanız, Firefox’un uzantı kapasitesi çok geniştir ve kullanması kolaydır. Ayrıca pek çok tema sunar. Çıktığı ilk günden beri Firefox kullanıyorum ve diğerleri ile karşılaştırınca özel bir tarayıcı olduğunu söyleyebilirim. Opera da Firefox’un kalitesine oldukça yakındır. Firefox, diğer tarayıcılar gibi, herhangi bir tarayıcıdan indirilebilir ve kurulabilir. Firefox 8 Beta Sürümü de kullanıma sunulmuştur.

Destekleyen Yazılım Programları: Tüm Windows yazılım programı çeşitlerinde ve Ayrıca Mac OS X’te, pek çok Linux sürümünde ve Red Hat Linux 8.0.’de kullanılabilir.

Internet Explorer
Internet Explorer 9 bir önceki sürümün önemli derecede geliştirilmiş bir versiyonudur. Zamanı da gelmişti! Çok popüler bir tarayıcıdır. Her geçen gün bu popülerliğini biraz daha kaybetmektedir ama yine en çok kullanılan tarayıcılardan biridir. Yeni bir gezinti çubuğu ve daha iyi bir dizaynı var artık. Sekmeli bir tarayıcıdır. Her sayfanın altında bulunan yakınlaştırma fonksiyonu ilavesi oldukça kullanışlıdır. Buna rağmen “find next (bir sonrakini bul)” aracı hala zayıftır. Ama etkileyici bir eklenti yelpazesine sahiptir. IE9, IE8 ile karşılaştırıldığında, güvenlik ve yeni özellikler açısından çok iyi geliştirilmiştir. Firefox ile indirmek için harika bir tarayıcıdır. Artık IE10 da mevcut.

Destekleyen Yazılım Programları: Windows XP Service Pack 2 (SP2), Windows XP Professional x64 Edition, Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) ve Vista.

Opera
Opera , Norveç’ten, saygı duyulan bir internet tarayıcısıdır.Pek çok eşsiz özellik, binlerce harika ekstra özellik, metni konuşmaya çeviren bir uygulama ve üçüncü şahıs ilaveleri sunar. Opera ile masaüstü veya taşınabilir bilgisayarınızdan, cep veya akıllı telefonunuzdan hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz. Gerçekten harikadır. Adres çubuğundaki süreç imleci, yüklenen siteden sayfalar görmenizi sağlar. Genel olarak, görünümü çok iyi olan bir tarayıcıdır. Performansı çok iyidir ve sizin en güçlü tarayıcınız olmalıdır.

Destekleyen Yazılım Programları: Vista da dahil olmak üzere tüm Windows yazılımları, Solaris Sparc, Solaris Intel, QNX, OS/2, MacOS, Linux Sparc, Linux Power PC, Linux i38..6, FreeBSD i386, ve BeOS.

Safari
Safari internet içeriği görüntüleme teknolojisi tabanlı bir tarayıcıdır ve tüm Apple ürünlerinde vardır. Bilgisayar versiyonu da vardır ama kullanıcılar Internet Explorer’a alternatif olarak genellikle Firefox’u tercih ederler.
Safari Apple bilgisayarlarda üstündür, çünkü Mac’in diğer uygulamaları ile mükemmel çalışır. Bu da onu Mac kullanıcıları için doğal bir tercih haline getirir. E-posta bağlantıları ya da canlı internet sayfaları göndermek daha kolay olamazdı. Geçmiş fonksiyonu da son derece faydalıdır.Gezdiğiniz sayfaların küçük resimlerine hızlıca göz atmanıza olanak sağlar. Özellikle, bir sayfanın adresini hatırlayamadığınızda, ama sayfaların resimlerini veya en azından neye benzediğini hatırladığınızda son derece faydalıdır.

Destekleyen Yazılım Programları: Mac ve bilgisayarlar.

Google Chrome
Google’ın yeni internet tarayıcısı Google Chrome hızlıdır, pek çok harika özelliği vardır ve günümüzün tarayıcıları ile rahatlıkla kıyaslanabilir. Chrome hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Destekleyen Yazılım Programları: Windows XP, Vista ve 7.

 

 

Tarayıcılar da araçlar gibidir: mümkün olduğunca hızlı, güvenli ve tarz sahibi özelliklerle dolaşmak istersiniz. Her tarayıcıyı deneyin ve hepsinin performansını inceleyin. Kullandığım tarayıcı benim internette dolaşma şeklime bağlıdır. Tarayıcı değişikliği daha iyi bir performans sağlayabilir. Sayfaların yüklenmesi daha hızlı olur ve videoların belleğe alınması düzgün bir biçimde gerçekleşir.

Bilgisayarda kurulu birkaç tane tarayıcı olması internet kullanımını kolaylaştırır. Çünkü tüm tarayıcılar ziyaret ettiğiniz her internet sayfasını açamazlar. Çoğu zaman sayfada ne olduğu dahi göremezsiniz. Ayrıca tarayıcıların eşi benzeri olmayan araçları ve eklentileri olur. Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın, kullanmadığınız tarayıcıyı bilgisayarınızdan kaldırmayın. En iyisi onları, kullandığınız tarayıcıda bir sorun olduğunda, zor anınızda kullanmak için bilgisayarınızda tutmaktır. Eğer değişiklik yapmak isterseniz, Internet Explorer’ı asla silmemenizi tavsiye ederim, çünkü o bilgisayarın ayrılmaz bir parçasıdır. Bilgisayarda çok sayıda tarayıcı olması bir sorun değildir. Diskinizde hala yeterince boş alan olacaktır.

Tarayıcıyı Daha Hızlı Hale Getirmek: Kullanmadığınız uygulamaları kaldırın. İnternet önbellek dosyalarınızı düzenli olarak temizleyin. Tarayıcınızın eklenti sayısını, casus yazılımları ve reklam yazılımlarını azaltın. Tarayıcı ayarlarındaki resimleri, özellikle de sadece yazılı aramalar için kullandıklarınızı devre dışı bırakın. Flash, Java gibi ağ tabanlı programlama dillerini, resimleri, sesleri ve benzerlerini… O sırada kullanımda olmayan arama motorlarını ve diğer programları kapatın. İnternete ev telefonu hattı ile bağlanıyorsanız bu çok etkili olacaktır. Eğer bunu yapmak istemezseniz diğer bir tarayıcıyı seçin ve ondaki kişisel özellikleri kapatın. Bu, sayfa yüklemelerini hızlandırıp, size gezinme ve araştırma için daha çok zaman sağlayacaktır. İhtiyaç duyduğunuzda basit bir biçimde kullandığınız tarayıcıya geçiş yapabilirsiniz.

Ram eklemek, bilgisayar performansını arttırmanın son derece basit bir yöntemidir. Bilgisayarınızda ne kadar Ram var? Çeşitli programlar ile bilgisayarınızda ki ram miktarını ve ne kadarının kullanıldığını görebilir, gerekiyorsa ram ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.