Engelliler derneğinin kampanyası meyvelerini vermeye başladı

Engelliler derneğinin kampanyası meyvelerini vermeye başladı

Engelliler derneğinin kampanyası meyvelerini vermeye başladı

Didim Engelliler Derneği’nin düzenlediği kampanya meyvelerini vermeye başladı.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ve Didim Kent Konseyi bünyesindeki Yabancılar Çalışma Grubu (Help İn Hands) işbirliğiyle düzenlenen 10 engelliye 10 akülü sandalye kampanyası kapsamında alınan 3 akülü tekerlekli sandalye, 3 engelli vatandaşa teslim edildi.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ile Didim Kent Konseyi bünyesindeki Yabancılar Çalışma Grubu üyeleri (Help İn Hands) birlikte başlatmış oldukları “10 engelliye 10 tekerlekli sandalye” kampanyası kapsamında halk pazarında ikinci el kermesi düzenleyerek, az kullanılmış veya hiç kullanılmamış giysileri cüzi fiyatlarla satışa sundu. Kermesten elde edilen gelirle 8 bin 790 liraya alınan 3 akülü tekerlekli sandalye, Akbük Mahallesinde yaşayan Ali Eren, Akköy Mahallesinde yaşayan Birgül Bayboro ve Didim merkezde yaşayan Sami Tunç’a teslim edildi.
Teslim törenine, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve engelliler ile aileleri katıldı. Törende, ilçede yaşayan 3 engelli, akülü tekerlekli sandalyelerine kavuştu.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim’de 8 yıldır akülü sandalye dağıttıklarını belirterek, Didim Kent Konseyi bünyesindeki Yabancılar Çalışma Grubundaki yabancılarla 2 yıldır çalıştıklarını ve kendilerinin şimdiye kadar 20’ye yakın akülü sandalyeyi derneğe bağışladıklarını söyledi.
“ENGELLİLERİN SORUNLARINI EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Derneğe bağışlanan tekerlekli sandalyeleri engellilere ulaştırdıklarını ifade eden Altıntaş, aynı duyarlılığı ilçede yaşayan tüm Didimlilerden de beklediklerini dile getirdi. Didim’de engellilerin sorunlarının çok büyük olduğunu kaydeden Altıntaş, “Bizler Didim ve Yöresi Engelliler Derneği olarak ilçemizde yaşayan engellilerin sorunlarını en aza indirmeye çalışıyoruz. Derneğimizin yaptığı çalışmaları bütün kamuoyu ve Didim halkı biliyor, görüyor. Derneğimizin çalışmaları olsun, 1001 Sevgi Gönüllüleri’nin ve Yabancılar Çalışma Grubu’nun çalışmaları olsun takdire şayan. Bizler Didim halkının da bu konuya daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
“KAMPANYA KAPSAMINDA 3 AKÜLÜ ARAÇ TESLİM EDİLDİ”
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, acil olarak 10 engelli için 10 tekerlekli sandalye almaları gerektiğini ifade ederek, bu kapsamda 2 hafta önce 10 engelliye 10 akülü sandalye kampanyası başlattıklarını ve ilk 3 sandalyeyi de alarak 3 engelliye teslim ettiklerini söyledi. Bu kampanya kapsamında Help İn Hands grubuyla birlikte Cumartesi günleri kurulan halk pazarında ikinci el kermesi düzenlediklerini belirten Altıntaş, aynı etkinliği Çarşamba günüde merkez cami önünde sürdürdüklerini ve elde edilen gelirle de akülü tekerlekli sandalye alarak engellilere ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.
“YABANCILARDAN ENGELLİLER YARARINA TİYATRO GÖSTERİSİ
Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu (Help in Hands) temsilcisi Lyne Cole da engellilere katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ilçedeki restoranlarda, işletmelerde ve pazarlarda ikinci el eşya satışı yaparak gelir elde ettiklerini ve bu gelirlerle engellilere katkı sağladıklarını söyledi. Lyne Cole, Didim’de yaşayan yabancıların kurduğu Didim Glee Club adlı amatör tiyatro grubunun 4-5 Aralık tarihlerinde engelliler yararına tiyatro gösterisi düzenleyeceklerini ve Külkedisi adlı oyunu sahneye koyacaklarını dile getirdi.        

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.