"ENİNDE SONUNDA BU OLAY BİTECEKTİR"

"ENİNDE SONUNDA BU OLAY BİTECEKTİR"

HİLMİ ÖZKÖK, HAKKARİ'DEKİ TERÖR SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliği paketinin halkoyuna sunulması nedeniyle İzmir'de oy kullandı. Özkök, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Muharebeler kaybedilebilir, önemli olan savaşı kazanmaktır" dedi.
Öğle saatlerinde Fatih Koleji'ne gelerek eşi Özenç Özkök ile oy kullanan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Hakkari'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Türk ulusunu paniğe kapılmadan sakin olmaya çağıran Özkök, "Yaşadığımız olaydan dolayı ulusca çok üzüldük. Üst üste böyle bir olay yaşadık diye paniğe kapılmaya gerek yok. Askeriyede bir söz vardır; muharebeler kaybedilebilir ama önemli olan savaşı kazanmaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Türk milletinin
azmi hiçbir zaman sona ermeyecektir. Eninde sonunda bu olay bitecektir. Tabiki bütün dileğimiz, mümkün olduğunca az acı çekerek bu olayları sona erdirmektir. Türk Silahlı Kuvvetleri en az zayiat vererek sonuca uluşmak için gayret ediyor. TSK'ya güvenimiz tam. Onlara millet olarak tüm desteğimizi ve iyi dileklerimizi sunmalıyız. Paniğe kapılmadan sakin hareket etmeliyiz" dedi.
Açıklamaların ardından eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök, korumalar eşliğinde ayrılarak evlerine gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.