ERDEM ÇAMUR DERYASINDAKİ SUDA ÇIRPINIYOR

ERDEM ÇAMUR DERYASINDAKİ SUDA ÇIRPINIYOR

Aydın halkı gerçeği gördü: Aydın'da pahalı su kullanılmasının nedeni AK Parti Hükümeti,sorumlularından birisi de Ak Parti Milletvekili Erdem’dir.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın ilindeki su ücret tarifesi ile ilgili asılsız iddialarla kafa bulandıran AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in foyası ortaya çıkınca ne yapacağını şaşırdı. Her fırsatta “Aydın halkı en pahalı suyu kullanıyor!” yaygarası kopartan Mehmet Erdem'in CHP'nin su paralarının düşmesi için verdiği kanun teklifine muhalefet olduğu ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan su paralarının düşmesi için kanun teklifi verirken, teklifin AK Partili Mehmet Erdem’in de aralarında bulunduğu vekillerin oylarıyla reddedildiğinin Aydın’da duyulması bomba etkisi yapmıştı. Çevre Kanuna ilişkin teklife ret oyu kullanan Mehmet Erdem’i Aydın halkı ayıplamıştı.

Kanun teklifini reddedenlerden birinin de Aydın’da suyu bulandıran Mehmet Erdem olduğu görülmesi AK Parti’ye gönül veren Aydın seçmenini de şaşırtmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni kıyaslayan ve Aydın halkının suyu daha pahalıya kullandığını iddia eden Mehmet Erdem'in timsah gözyaşları döktüğü ortaya çıkması üzerine saldırgan bir tutum sergilemeye başladı. Ankara'da Aydın halkının aleyhine çalıştığı belgelenen Erdem insan içine çıkacak durumu kalmadı şimdi de yavuz hırsız misali baskın çıkmaya çalışıyor.

Erdem neye hayır oyu kullanmıştı bir hatırlayalım!

Yönetmeliğe göre, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesiyle 27/10/2010 tarihli resmi gazetede yayınlanan atık su alt yapı ve evsel atık bertaraf tesislerinin belirlenmesinde uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmeliğe göre; 2014 yılı ocak ayından itibaren belirlenen rakamlar su faturalarına yansıtılmaya başlanmıştır." denilmekte.

AK Parti Hükümeti tarafından getirilen ve yukarda belirttiğimiz nedenle yüksek faturalarla karşı karşıya kalan vatandaşları bu borç yükünden kurtarmak için teklif veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan olmuştur. Kanun Teklifine ret oyu veren ise AK Parti’li Erdem olmuştur.

Aydın’ın milletvekili olan Erdem’e Aydın halkı sordu ama cevap alamadı. Çünkü Milletvekili Erdem’in konu hakkında ağzını bıçak açmıyor. Halk adına bir de Gerçek Gazetesi olarak biz sormak istiyoruz.

Sayın Erdem; Bülent Tezcan'ın TBMM kürsüsünden konuya ilişkin yaptığı kanun teklifine neden ret oyu verdiniz?

Bu davranışınızı Aydın halkından neden sakladınız?

Neden Ankara’da başka Aydın’da başka konuşuyorsunuz?

Bu soruların cevaplarını Aydın halkı gibi biz de alamayacağımızı biliyoruz. Çünkü Mehmet Erdem yarattığı çamur deryasındaki suda çırpınıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmayı bir kez daha yayınlıyor ve Aydın halkının gerçekleri görmesini istiyoruz

O tarihi konuşma şöyle: "Çevre Kanunu'nda bir değişiklik önergesi verdik, 37'nci maddeden indirdiğimiz önerge bu. Nedir bu değişiklik önergesinin özeti? Gerekçesi ayrıntılı olarak yazıyor ama vatandaşlarımız da anlasın diye özetle, net olarak şunu ifade edeyim: Bugün bizim Çevre Kanunu'muzda, yürürlükteki Çevre Kanunu'nda şöyle bir hüküm var, diyor ki: "Bir beldede su yatırımları, kanalizasyon yatırımlarıyla ilgili bütün giderleri vatandaş ödeyecek." Bunlar nasıl ödenecek, vatandaştan nasıl tahsil edilecek? "Su faturalarına bunları ilave edeceksiniz, su faturalarıyla birlikte, 'atık su bedeli' olarak bunlar tahsil edilecek." diyor. "Bir yerde baraj yaptıysanız, bir yerde suyla ilgili bütün yatırımları yapmışsanız, bir yerde kanalizasyonla ilgili ne kadar yatırım yapmışsanız bunların tamamının bedelini vatandaş ödeyecek 'kirleten öder' ilkesi gereğince." diyor. Değerli arkadaşlar, buna bağlı yönetmelik 2012 yılının Ocak ayında yürürlüğe girdi ve ocak ayından itibaren su faturaları birden astronomik şekilde yükseldi. Şimdi, bu kanun "sosyal devlet" ilkesine açıkça aykırı, bu kanun "kamu hizmeti vatandaş için bir haktır" ilkesine açıkça aykırı. Devlet kanalizasyonunu, suyunu getirmekle yükümlüdür. Bunun parasını su faturasına yükleyemezsiniz. 10 milyon emeklinin açlık sınırının altında yaşadığı bir ülkede su faturalarıyla bu yatırımları vatandaşa yaptırmak vicdanla da bağdaşmaz, adaletle de bağdaşmaz, hukukla da bağdaşmaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.