ERDEM, EŞŞEK OSURDUKÇA YALAN SÖYLÜYOR

ERDEM, EŞŞEK OSURDUKÇA YALAN SÖYLÜYOR

Aydın Büyükşehir Meclis Üyesi İsmail Kaya AK Parti Milletvekili Erdem'in iddialarını belgelerle çürüttü

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Bozdoğan-Yazıkent’te yapılan kapalı pazaryeri için, "Parasını Özel İdare’den biz çıkartmıştık" iddiasında bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e, bir yalanlama da eski Bozdoğan İl Genel Meclis Üyesi ve şu anda Aydın Büyükşehir Meclis Üyesi olan İsmail Kaya’dan geldi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ak dediğine kara, kara dediğine ak demeyi alışkanlık haline getiren Mehmet Erdem artık gerçekleri saptırmakta sınır tanımıyor. Bir dönem daha milletvekili olabilmek için her yolu mübah sayan ve Başkan Özlem Çerçioğlu'nun her icraatını karalamaya çalışan Erdem'e partilileri bile "SUS!" diyor. AK Parti Aydın seçmeni bile, "Konuştukça batıyor ve AK Parti'yi Aydın'da sabun köpüğü gibi eritiyor. Milletvekilimiz Erdem, adeta eşşek osurdukça yalan söyler oldu. AK Parti Genel Merkezi'nin sesimizi duymasını ve sayın Erdem'i dinlendirmesini istiyoruz" diye tepki gösteriyor. 
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem son olarak öyle bir iddia ortaya attı ki, "PES!" dedirtti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın defalarca belgelerle yalanladığı Mehmet Erdem'e son olarak Aydın Büyükşehir Meclis Üyesi İsmail Kaya'dan yalanlama geldi.. Gerçek dışı iddialarında sınır tanımayan Erdem'e belgelerle cevap veren Kaya adeta ders verdi. 
"Sayın AKP Milletvekili Mehmet Erdem'in Yazıkent mahallesine, Bozdoğan Belediye'si tarafından yapılan kapalı pazaryeri inşaatına ilişkin yaptığı açıklamalar  kesinlikle doğru bir açıklama değildir." diyen Kaya iddiaları belgelerle çürüttü. Erdem'i belgelerle konuşmaya davet ederek, "İl Özel İdaresi tarafından 150.000,00-TL'nin kendileri aracılığıyla dönemin Yazıkent Belediyesine çıkarmış olduklarını iddia ettikleri gibi herhangi bir belge mevcut ise bu belgenin kendileri tarafından kamuoyuyla paylaşmaları gerektiğini vurgulamak istiyorum." dedi.
Geçen 5 yıllık süre zarfında 2009-2014 yılları arasında İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yaptığını  ve süreci çok iyi takip ettiğini belirten Kaya, "İl Özel İdaresi'nden Yazıkent Belediyesi'ne ait Pazaryeri inşaatıyla ilgili herhangi bir harcama kalemi bulunmamaktadır. 2012-2014 yılları arasında İl Özel İdaresinde Plân Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Üyesi olarak görev yaptım. Ne Encümenden ne de Meclisten buna ilişkin herhangi bir ödenek asla çıkarılmadı.Dönemin Yazıkent Belediyesi'nin Pazaryerine ilişkin para çıkarılmasına ilişkin gerekli olan projenin bile mevcut olmadığı tarafımızdan tespit edilmiş olup projesi olmayan hayali bir yere para çıkarmanın mümkün olmadığını Sayın vekilimin bilmemesi bile bu olayın gerçek yüzünü ne olduğunu ortaya açıkça koymaktadır." dedi. 
Dönemin Belediye Başkanı Adem İlkutlu'nun konuyla ilgili kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu söyleyen Kaya, "Projesinin mevcut olup olmadığını sorduğumuzda, projenin mevcut olmadığını bana söylemiş ben de bunun proje olmadan mümkün olamayacağını kendisine söylemiştim. Bunun üzerine Belediye Başkanı Adem İlkutlu, İller Bankası'ndan kredi vasıtasıyla bu işi çözmeye çalıştı fakat bunu da başaramamıştır." dedi.
İl Özel İdaresi Meclisi'nin, İl Genel Meclisi üyelerinden oluştuğunu hatırlatan Kaya, "Çalışma şekli bakımından TBMM'nin daha küçük bir yapısı olarak düşünebiliriz. Keşke Sayın Vekilimiz İl Özel İdaresinden para çıkardığını söyleyeceğine Ankara'dan Genel Bütçeden ya da Bakanlıkların herhangi birinden para çıkardığını söylese ve bunu gerçekleştirse biz de kendilerine İlçemiz adına teşekkür etsek. İl Genel Meclisi, seçilmiş meclis üyeleri vasıtasıyla kararlar alan bir yapıya sahiptir. Sayın vekilimin burada herhangi bir görevi bulunmadığına göre böyle bir para çıkarma yetkisi de yoktur. Bu olay tamamen doğru olmayan bilgilere sahiptir. Kamuoyuna duyurulur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.