ERDEM YİNE BAŞBAKAN ELEŞTİRDİ

ERDEM YİNE BAŞBAKAN ELEŞTİRDİ

Erdem Başbakanlara ayar çekiyor! Daha önce de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a siyaset dersi vermişti! Şimdi de Başbakan Davutoğlu Erdem'in eleştirilerinden nasibini aldı!

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yine Başbakan eleştirdi. Daha önce de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Erdem'e, AK Parti Genel Merkezi tarafından sarı kart gösterilmişti. Dolaylı yoldan Başbakan eleştirmeyi adet haline getiren Erdem'in, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik eleştirilerinin ucu dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzanmıştı. Başkan Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmek isterken çok büyük pot kırmıştı. 30 Mart yerel seçimlerinde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Savaş'ı ataması dolaylı yoldan Erdem'in eleştirilerine neden olmuştu.

AK Partili Mehmet Erdem bu sözleriyle; dönemin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart yerel seçimlerinde hata yaptığını üstü kapalı olarak ima etmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Savaş'ı aday göstermesinin Aydın'da seçimin kaybedilmesine neden olduğunu üstü kapalı olarak belirtmişti.

Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Milletvekili Erdem, bir anlamda da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı siyaseti bilmemekle şuçlamıştı. Erdem'e bu sözleri nedeniyle AK Parti Genel Merkezi tarafından sarı kart gösterilmiş, Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebi ise geri çevrilmişti. 

Önceki hatasından ders almadığı görülen Erdem'in ikinci kez baltayı taşa vurması siyasi intihar olarak değerlendirildi. Daha önceki gafında olduğu gibi yine Başkan Özlem Çerçioğlu'nu eleştirmek isteyen Erdem, dolaylı yoldan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Aydın'da açılışı yapılan Özgecan Parkı için "Siyasi fırsatçılık" yakıştırmasında bulunup, açılışı gerçekleştiren Başkan Özlem Çerçioğlu'nu ve katılımcıları kınayan Erdem büyük hataya imza attı. Bu açılıştan 4 gün önce Antalya'da AK Parti İl Kadın Kongresi'nde katılan Başbakan Davutoğlu, "Özgecan kızımızın adını Antalya'da açacağımız bir kültür merkezinde yaşatacağız." açıklaması yapmıştı. Gündemi takip etmediği anlaşılan Erdem, açıklamasıyla Başbakan Davutoğlu'nu da siyasi fırsatçılık yapmakla suçlamış oldu. Başkan Özlem Çerçioğlu ile birlikte açılışa iştirak edenleri kınamayı da ihmal etmeyen Erdem, Başbakan Davutoğlu'nu 15 Şubat'ta Antalya'da yaptığı bu açıklaması nedeniyle kınamış oldu. 

Aydın halkı Erdem'in her iki gafı için, "Erdem Başbakanlara ayar çekiyor! Daha önce de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a siyaset dersi vermişti! Şimdi de Başbakan Davutoğlu Erdem'in eleştirilerinden nasibini aldı! AK Parti Genel Merkezi tarafından daha önce sarı kartla cezalandırılmıştı, bakalım bu sarı kart kırımızı karta dönüşecek mi?" demekten kendilerini alamıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.