Erdem’den “TIS” yok!

Erdem’den “TIS” yok!

Bir türlü bitirilemeyen Kuşadası Çevre Yolu konusunda AK Parti Aydın Miletvekili Erdem sessizliğini koruyor

 

█ Durmuş TUNA / Gerçek Gazetesi

Karayolları tarafından 2013 yılının 4 Kasım tarihinde inşaatına başlanılan Kuşadası Çevre Yolu konusunda başlattığımız yayın çığ gibi büyüyor. “Aydın’ın milletvekilleri ne iş yapar!!!” başlığıyla duyurduğumuz haberimiz ses getirdi. Bir çok yayın kuruluşu haberimize destek vererek benzer haberleri  köşelerine taşırken, AK Parti Hükümetinin temsilcileri Aydın milletvekillerinden ses çıkmıyor. Özellikle AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem sessiz kalarak şaşırtmaya devam ediyor. Dün Söke’ye gelen Mehmet Erdem, Kuşadası Çevre Yolu konusuna hiç değinmezken, bu yaklaşımı “Kuşadası Çevre Yolu konusunda Mehmet Erdem’den tıs yok!” dedirtti.

Söke’ye 15 dakika mesafedeki Kuşadası’na gitmesi beklenen Mehmet Erdem ne yazık ki, Kuşadası’ndaki soruna kayıtsız kalmayı tercih etti ve Söke ziyaretinden sonra Aydın'a döndü.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafırdan yapılan 61. İl Danışma Meclisi toplantısında İl Başkanı Sadık Atay, “30 Mart yerel seçimlerinde kesin ve net başarısız olduk” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamada belirtilen başarısızlığın nedeni olarak Milletvekili Erdem gibi siyasetçilerin halkın arasına karışmadan, sorunları yerinde  incelemek yerine uzaktan takip ederek çözmeye çalışmaları gösteriliyor.

Özellikle yaz aylarında nüfusu artan ve traik sorununun yanısıra araç fazlalığı görülen Kuşadası’nda Çevre Yolu  inşaatının bitirilmesi isteniyor. AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara geçen yıl yaptığı bir açıklamada, yolun bitiş tarihi olarak 1 Mart tarihini  işaret etmişti. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler göz önünde bulundurularak açıklanan tarih seçim yatırımıydı ve bu açıklama yalan oldu. Daha sonra da Nisan ve Haziran  aylarında inşaatın bitirileceği belirtilmişti. Şimdi ise yolun bitiş tarihi Kasım ayı olarak açıklanıyor.

Yol sorunu Kuşadası'nın gündemini meşgul ederken, Kuşadası halkının da tepkisi her geçen gün artıyor. Halkın tepkisi sadece yolun zamanında bitirilmemesiyle ilgili de değil. Vatandaşlar; AK Partili Milletvekillerinin  Kuşadası'nın sorunlarına kayıtsız kalmalarına da tepkili. Halkın gündemindeki isim ise milletvekili Mehmet Erdem. Milletvekili Erdem'in Kuşadası Çevre Yolu konusuna duyarsız kalmasını eleştiren vatandaşlar, "Erdem sürekli Kuşadası'nda. Soruna neden neden duyarsız kalıyor? İnternetteki paylaşımlarını görüyoruz. Ciddiyetten uzak konularla uğraşıyor. Vatandaş kendisinden hizmet bekliyor. O ise zamanını Twitterde teweet atarak, Facebook'ta sohbet ederek geçiriyor." diyerek tepki gösteriyorlar.

Milletvekili Mehmet Erdem’in vatandaşın ayağına gitmemesi ve konu hakkında açıklama yapmaması sorunun çözümü için epey uzun bir süre gerektiğinin göstergesi olarak belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde siyaseti yaparken sahaya indiği görülürken, Mehmet Erdem’in sahaya inmemesi AK Parti Genel Merkezinin dikkatinden kaçmıyor.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay’ın 61. İl Danışma Meclisi toplantısında özeleştiri de bulunup, mağlubiyeti kabullenmesi üzerine 2015 yılında yapılacak genel milletvekilliği seçimleri öncesi gözler Ankara’ya çevrildi. Başarısızlığın faturasını mevcut milletvekillerine kesmesi beklenen AK Parti Genel Başkanlığı, 2015 yılı genel seçimlerinde yeni yüzlere yer vermesi bekleniyor. Yeni yüzler arasında 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan isimlere şans verileceği edinilen bilgiler arasında. Özellikle çalışmayan vekillerin yerine seçimlerde parasını ve zamanını harcayan bu isimlere yönelinmesine kesin gözüyle bakılıyor. Mehmet Erdem'in yerine düşünülen ismin de Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılan Mustafa Savaş olması bekleniyor. Söke'den belediye başkan adayı olan Metin Yavuz’un da milletvekilliği sıralamasında 2. sırayı alması bekleniyor. Böylece Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş'ün milletvekilliklerinin sonlanacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.