ERDEM'İN TAVŞAN ADAYI SELMA ÖZCAN

ERDEM'İN TAVŞAN ADAYI SELMA ÖZCAN

Bir çok aday adayı "Mehmet Erdem tarafından STK temsilcilerinin aranmasına tepkili

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde aday gösterilecek isimler için sivil toplum kuruluşları (STK) ve derneklere temayül yoklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşu başkan ve yönetim kurulu üyeleri Efeler’de bir tesiste kurulan 9 sandıkta oylarını kullandı. 

AK Parti Genel Merkezi, adaylarını belirlerken sivil toplum kuruluşlarının da fikrini alıyor. Türkiye’de ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Aydın’da 2 bin 500’e yakın sivil toplum örgütü ve derneği temayül yoklamasına davet edildi. Temayülde her dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri oy kullanacak. Aydın’da yaklaşık 14 Bin kişilik bir oy kullanma potansiyeli var. Kullanılan oylar ile sivil toplum kuruluşları AK Parti’nin Aydın’daki milletvekili adaylarının sıralamasında etkili olacak.

Bunu fırsat bilen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in STK temsilcilerine müdahalelerde bulunduğu beltiliyor. AK Parti’nin Aydın’daki 55 Milletvekili Aday Adayı bulunuyor. Bir çok aday adayı "Mehmet Erdem tarafından STK temsilcilerinin aranıp, şu aday adayına çizik at, benim tavşan aday adayımın ismini yaz" şeklinde yönlendirme yapılmasına tepki gösteriyorlar. İsimlerini vermek istemediğimiz bazı aday adaylarının gücünü gören ve bu isimlerin kendisinin önüne geçmesini önlemek isteyen Erdem, Söke'den tavşan aday olarak çıkardığı Dr. Selma Özcan'ın ismini işaret ediyor.

ERDEM SADIK ATAY'I ÇİZDİRİYOR

Kendisine rakip olarak gördüğü üç isimden biri olan AK Parti Aydın eski İl Başkanı Sadık Atay'ın kesinlikle temayülden çıkmaması için ne gerekiyorsa yapılması için talimat verdiği konuşuluyor. Ankara'da bulunan Mehmet Erdem, an be an gelişmeleri yardımcılarından aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.