Erdoğan'dan Aliyev'e görkemli karşılama

Erdoğan'dan Aliyev'e görkemli karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, Ankara'daki temaslarına başladı. Sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret eden Aliyev'i Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Aliyev'i karşılamak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı. Bu sırada Muhafız Alayı Bando Takımı 'Diriliş' marşını çaldı. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, Türk ve Azerbaycan bayraklarını taşıyan atlı birliğin eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Makam aracından inen Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaştı. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Aliyev, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Heyetlerin takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapısı önünde basına poz verdi.

Türk heyetinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yer alıyor.

TÖRENDE YİNE İLKLER YAŞANDI
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama töreninde yine ilkler yaşandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Türkiye'yi ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende yer alan tarihteki 16 Türk devletini temsil eden üniformalı askerler, yine bu törende de yer aldı. Daha önceki törende sarayın merdivenlerinde duran askerler, bu kez tarihteki Türk devletlerini temsil eden 16 sancağın önünde durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamlamaya doğru giderken Muhafız Alayı Bando Takımı ‘Diriliş’ marşını çaldı. Tören kıtasını selamlayan Aliyev, 16 Türk devletini temsil eden askerleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa süre bu konuda sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev’in başbaşa yapacakları görüşmenin ardından Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı gerçekleştirilecek. Erdoğan ve Aliyev, anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.