ERDOĞAN'IN; AYDIN'IN FETHİ İÇİN GÂVUR İNADI!

Aydın Valiliğinin, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Özlem Çerçioğlu'na yönelik tutumunun altında çok önemli bir gerçek yatıyor.
Yaşananlar; AKP Hükümetinin Aydın İli için hesaplarının sonucu!
Aydın AKP'lileştirilmek isteniyor. Yani hazırlanan kumpaslar AKP Hükümeti politikasının gereği. Anlayacağınız mesele Hükümet meselesi...
100 BİN OY FARKI VE MİLLETVEKİLİ SAYISI AKP'Yİ KORKUTTU!!!
Çerçioğlu 2014 yerel seçimlerinde, en yakın rakibi AKP Aydın büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Savaş'a 100 bin oydan fazla fark atması sonucu düğmeye basılmıştı. Çünkü emir büyük yerdendi! Devletin en tepesinden gelen bir emir bu!
Mustafa Savaş 2016 genel seçimlerinde Aydın'dan milletvekili seçilmeyi başarırken, Çerçioğlu karşısında darmadağın olmaktan kurtulamamıştı. AKP açısından iş yerel seçime gelince Aydın'da hesaplar bir türlü tutturulamıyor. Şimdilik 3 milletvekili sayısını koruyan AKP, Çerçioğlu Aydın'ı yönettiği sürece bu işin böyle gitmeyeceğini biliyor ve tedbir alInmak isteniyor. Nitekim; 7 Haziran seçiminde AKP Aydın'da 2 milletvekilini de gördü. Bunda AKP açısından en büyük olumsuz faktör hiç şüphesiz ki, Çerçioğlu'dur. Markalaşan Çerçioğlu ismi ve uyguladığı sosyal belediyecilik Aydın halkından çok büyük destek görüyor. 1 Kasım tekrar seçiminde, MHP'nin ülke genelinde 40 milletvekili kaybetmesiyle AKP milletvekili sayısını tekrar 3'e çıkarabilmişti. 
ERDOĞAN'IN AYDIN'I ELE GEÇİRME HAYALİ AĞIR BASIYOR!!!
AKP'nin aleyhine olan bu gelişmeler üzerine düğmeye basılmasının ötesinde, birisi tarafından gefekirse şartel bile indirilmeye çalışılıyor. Bu uğurda gerekirse Aydın ve Aydın halkı karanlığa mahkum edilmek isteniyor. 
Aydın Belediyesi gibi; kritik bazı belediyeleri AKP'ye kazandırmak isteyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ta kendisidir. Erdoğan'ın talimatıyla Aydın için hesaplar 2011 yılında yapılmaya başlandı. İnce hesaplar sonucunda AKP'nin akil adamları kararlarını verdiler. Aydın'ın da yer aldığı bu illerin AKP'ye kazandırılabilmesinin tek yolu vardı ve o da Aydın'ı büyükşehir statüsüne aldırtmaktı. Erdoğan, 2011 Mayıs ayındaki Kahramanmaraş mitinginde nüfusu 750.000 aşan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun tasarısı hazırladıklarını söylemişti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2011 yılına ilişkin "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları" dikkate alınmış ve 12 Kasım 2012 tarihi itibarıyla Büyükşehir yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek 6360[4] sayılı kanun olarak yasalaşmıştı. 
Bu iller arasında, Aydın dışında Ege Bölgesinden Manisa, Balıkesir, Denizli, Muğla'da vardı. Bu illerin ya AKP yönetiminde devam etmesi ya da AKP yönetimine geçmesi hesapları yapılmıştı.
BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜ DE SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ!!!
Bu düşünceyle; 2014 yerel seçimlerinde belediye değil, büyükşehir belediye başkanı seçmek için sandığa gittik. Fakat görüldü ki; Çerçioğlu ismi Aydın'ı bırakınız Türkiye genelinde hatta Avrupa da bile markalaşmıştı. AKP kurmayları Çerçioğlu'nun gücünü anladıklarında çoktan iş işten geçmişti. O artık Aydın'ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak tarihe geçmek üzereydi. MHP ile yapılan gizli ittifaklara 
rağmen sonuç değişmedi. Aydın'ı AKP'lileştirme yolunda büyükşehirleştirmek te çare olmadı. 
MENDERES'İN MEMLEKETİNİ İSTİYOR!!!
Bu sonuç AKP'de büyük bir krize neden oldu. Çünkü, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'ı AKP'lileştirmek dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan için olmazsa olmazların başında gelmekteydi.
Adnan Menderes ismi genel seçimlerde AKP tarafından istismar ediliyordu. Adnan Menderes'i CHP'nin idam ettirdiği yaygarası kopartılıyordu. Bunu da Adnan Menderes'in memleketinde yapıyorlardı. Oynanan oyunu zamanında gören ve bir satranç ustası akılcılığıyla savuşturan Çerçioğlu ile başa çıkılamıyordu. Çerçioğlu'nun öldürücü hamlesi, Koçarlı'ya Adnan Menderes'in büstünü kazandırması hatta görkemli bir törenle açılışını yapması oldu. Çerçioğlu bu hamleyle son noktayı koydu ve AKP'den önce demokrasi şehidi Adnan Menderes'e itibarını geri verdi. 
ERDOĞAN'IN ÇERÇİOĞLU HAYRANLIĞI!!!
Bu arada Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmişti ama Aydın'ı feth etme sevdası bir türlü dinmiyordu. 
Büyükşehir seçiminden sonra Erdoğan'ın Aydın'a gelmesi ve tabii ki de Çerçioğlu'nu makamında ziyareti öylesine geçiştirilecek bir olay değildir. Erdoğan, babası vefat eden Çerçioğlu'na başsağlığı ziyareti bahanesiyle tanımak istemişti. Erdoğan'ın Aydın için aday belirleme sürecinde kurmaylarıyla değerlendirme yaparken, "Aydın milletvekillerimiz Çerçioğlu ile başa çıkamıyor ve belediye seçimlerinde karşısına aday çıkaramıyoruz. Böyle giderse Aydın'ı kazanamayacağız ve gözüm açık gideceğim" dediği siyasi kulislerde konuşulmuştu. 
AYDIN HAYALİ DİNMEDİ!!!
Erdoğan'ın ziyareti tabir yerinde ise; bükemediği eli öpmekti ama bu Aydın hayalinden vazgeçmek demek değildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın hayali, bu yüzyılda adeta İstanbul'un fethi gibi bir şeydi. Erdoğan'ın Çerçioğlu ile görüşmesi, savaşta mağlup olmuş bir komutanın rakibi ile bir araya gelmesinden çok onu tanımaya yönelikti. Aydın'ın fethi konusunda bundan sonra atılacak adımlar ve stratejiler için bu görüşme çok önemliydi. 
GÖRÜŞME SONRASI, AKP MİLLETVEKİLLERİ DEĞİŞTİRİLDİ...
Sonrasını biliyoruz zaten!
İlk olarak, Çerçioğlu karşısında alınan mağlubiyetin faturası mevcut AKP'li Aydın milletvekillerine kesildi. Genel Merkez tarafından milletvekili tercihinde değişikliğe gidildi. Mevcut milletvekillerinin yetersizliğini gören Erdoğan, yeniden yapılanma talimatı vermişti. Hatta müdahil oldu ve 7 Haziran 2015 genel seçimi için AKP'nin araştırma şirketini Aydın'a konuşlandırttı. Bu şirketin yön. krl. bşk.'nın karısı olan Zeynep Karahan Usluyu'da Aydın'dan milletvekili adayı göstertti. Uslu; Şanlıurfalı olmasına rağmen Aydın'dan aday gösterilmesi Aydın'ın fethine yönelik büyük bir adımdı. Uslu milletvekili olunca onun şahsında Aydın'a Bakanlık verilecek ve sonra da 2019'da yapılacak yerel seçimde Çerçioğlu'nun karşısına kadın aday olarak rakip çıkarılacaktı. Hem kadın hem Bakan hem de iktidar partisinden büyükşehir belediye başkan adayı! 
Ne yalan söyleyeyim, kulağa hoş geliyor doğrusu. Bu plan Erdoğan'ın da kulağına hoş gelmişti ama Uslu milletvekili seçilemeyince başlamadan son buldu.
AYDIN'IN DA İZMİR GİBİ GÂVUR İNADI KIRILAMIYOR!!!
Bu taktik İzmir'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile 2014'te denenmiş ama İzmir de feth edilememişti. 
Aydın'ın da yoktu aslında İzmir'den farkı! Tabii ki, Erdoğan ve Davutoğlu dahil, AKP kurmaylarının bunu tecrübe ederek öğrenmeleri gerekiyordu ve öyle de oldu. Topuklu Efe, AKP'ye unutamayacağı büyüklükte bir hezimet yaşattı. 
Atatürk ilke ve inkilaplarına sıkı sıkıya bağlı olan İzmir, AKP konusunda Erdoğan'ın deyimiyle gâvur. İzmir gibi, iş seçim olunca Aydın'ın da gâvurluğu tutuyor.
Tıpkı Erdoğan'ın Aydın konusunda gâvurluğunun tuttuğu gibi!
Erdoğan'ın Aydın, Aydın halkının da Çerçioğlu sevdası sürdüğü sürece bu kavga bitmez. 
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aydın'ın Cumhurbaşkanı Çerçioğlu'nun çekişmesinde daha çok kumpaslara şahit oluruz. Çerçioğlu'na halka hizmet yolunda çok engelleme de bulunulur. AKP düzeneğiyle hazırlanmış el yapımı daha çok bomba kumpaslar zulada bekletiliyordur.
Çünkü mesele; Hükümet meselesi! Emir büyük yerden! Devletin en tepesinden!

Önceki ve Sonraki Yazılar