ERKAN KARAASLAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

ERKAN KARAASLAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İFTİRACI VE YANDAŞ BASIN; UTANMALI VE ÖZÜR DİLEMELİ...

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Gerçek Gazetesi yönetiminin; ilkeli, doğru ve dürüst gazetecilik yaptığı dün bir kez daha belgelendi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nin belediyeler imamı olduğu yönünde hakkında asılsız yayınlar yapılan Erkan Karaaslan, tutuklu bulunduğu Tarsus T Tipi Cezaevi’nden dün saat 19.00’da tahliye oldu. Mersin’de görülen FETÖ/PDY davasında yargılanan ve 14 aydır tutuklu bulunan Karaaslan’ın, akrabalarının kullandığı otomobille Ankara’daki evine gitmek üzere Mersin'den ayrıldığı öğrenildi.

Tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla  serbest bırakılan Karaaslan’a, yurt dışı yasağı da getirildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI; HAKSIZ YERE ELEŞTİRİLDİ VE YIPRATILMAYA ÇALIŞILDI...

Aralarında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu; AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi olmak üzere 101 belediyeye çeşitli konularda hizmet alımı adı altında danışmanlık hizmeti veren Karaaslan nedeniyle, belediye başkanları haksız olarak eleştiriliyor ve yıpratılmaya çalışılıyordu. Beklenen tahliye kararıyla; bilinçli olarak yıpratılmaya çalışılan belediye başkanlarının FETÖ/PDY ile bağlantılarının olmadığı ve yanlış işlere imza atmadıkları anlaşılmış oldu.

İFTİRACI VE YANDAŞ BASIN; UTANMALI VE ÖZÜR DİLEMELİ...

Karaaslan’ın serbest kalması, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, FETÖ/PDY ile iş yapmaz. FETÖ/PDY’yi Aydın’da barındırmaz. İftiracı ve yandaş basın mensupları, 14 aydır sürdürdükleri karalama içerikli yayınları nedeniyle utanmalı ve başta Karaaslan’dan özür dilemeli” yorumları yapılmasına neden oldu.

Mahkeme heyetinin gözlerinin içine baka baka Karaaslan'a iftiralar atan Aysan’ın şimdi nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor.

Erkan Karaaslan düşmanı olduğu bilinen ve yayın yoluyla sayısız iftira içerikli yayılar yapan Haldun Haşmet Aysan’ın, Mersin'den gelen tahliye kararı sonrası psikolojisinin bozulduğu belirtiliyor.
Karaaslan duruşmalarını yerinde takip etmek için Mersin'e bile giden ve bununla da yetinmeyip; “Karaaslan konusunda çok şey biliyorum! Yargılayan merciler beni mutlaka dinlemeli!” safsatalarıyla mahkeme heyetini kendisine inandıran hatta tanık olarak bilgisine de başvurulan Aysan'ın ogünkü iddiaları dikkate değer bulunmamıştı.
Karaaslan aleyhine ifade vermek için kendisini paralayan ve tanık sıfatıyla mahkeme heyetinin karşısına çıkmayı da başaran Aysan’ın tahliye sonrası yakın çevresine; “Bu tahliye kararı; benimle birlikte Karaaslan karşıtı yayınlar yapan arkadaşlarım açımdan iyi olmadı. Kamuoyu nezdin de iyice bittik.” dediği konuşuluyor.

KORKTULAR VE "TUTUKLANACAKSINIZ!" İDDİASIYLA KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR...

ERKAN KARAASLAN’I SAVUNDUĞUMUZ YAZILARIMIZ NEDENİYLE; BUGÜN-YARIN TUTUKLANACAĞIMIZI VE POLİSLERİN KAPIMIZA DAYANMASININ AN MESELESİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN İFTİRA ÇETESİ, MAHEMEDEN TAHLİYE KARARI ÇIKMASIYLA FENA ÇUVALLADILAR. KENDİLERİ GİBİ; ÜFÜRÜKÇÜLERDEN OLUŞAN MAHALLE BASKISIYLA TUTUKLANAN SUÇSUZ BİR İNSANI SAVUNDUĞUMUZ GERÇEĞİNİ GÖRMEK İSTEMEDİLER. İŞLERİNE GELMEDİĞİ İÇİN GERÇEKLERİ GÖRMEDİKLERİ GİBİ; YAYINLARIMIZDAN RAHATSIZ OLDULAR VE KARAASLAN'IN SERBEST KALMASINDAN KORKTULARI İÇİN DE AKILLARINCA BİZLERİ KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR.

TAHLİYE KARARI BİZİ DE MUTLU ETTİ...

Erkan Karaaslan'ın tahliyesi bizi de fazlasıyla mutlu etti. Çünkü; suçsuz olduğuna inandığımız için Karaaslan’ı destekledik ve risk almış olduk. Karaaslan’ın tutukluluk halinin sürmesi demek, yayınlarımız nedeniyle Aysan ve arkadaşları tarafından linç edilmemiz anlamı taşıyordu. Aysan ve arkadaşlarının hakkımızda ne yazacaklarının önemi yok ama okuyucumuza olan sorumluluk bilincimizin gereği, doğru habercilik ilkemiz zarar görmüş olacaktı.

15 TEMMUZ KALKIŞMASI SONRASI TUTUKLANANAN KARAASLAN GERÇEĞİ!

FETÖ/PDY'nin kanlı darbe girişimi sonrası şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan ve 14 aylık tutukluluk sürecinde de suçsuz olduğunu haykıran Karaaslan kimdi?

Maliye Bakanlığı Muhasebat Başkontrolörüydü. 

9 büyükşehir belediyesi olmak üzere toplamda her siyasi partiden 100 belediyenin çeşitli brimlerine danışmanlık hizmeti veriyordu.

Kendisiyle sözleşme yapmış büyükşehir belediyeleri arasında Denizli, Antep, İstanbul'da vardı.

Ayrıca; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bütçe hukuku hakkında eğitim ve danışmanlık hizmeti verme konusunda anlaşma yapmıştı.

Dünya Bankası Danışmanlarından birisiydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.