Erkeklerde de meme kanseri riski artıyor

Erkeklerde de meme kanseri riski artıyor

Erkeklerde de meme kanseri riski artıyor

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda gerçekleştirilen Meme Kanseri konulu seminerde meme kanseri, erken teşhis ve tedavi yöntemleri masaya yatırıldı. Seminerde aşırı stres yoğun alkol kullanma alışkanlığı nedeniyle erkeklerde de meme kanseri riskinin arttığı bildirildi.
Kuşadası Rotary Kulüp tarafından Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı, Türkiye Meme Vakfı(MEMEV) Kuşadası fiubesi ve Saydam Tıp Merkezi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen seminere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı fiükrü Güngör ve bayanlardan oluşan kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı.
Seminerde konuşan Operatör Doktor Cüneyt Tuğrul, meme kanserinin erken tanı sayesinde tedavi edilebilir hastalıklar grubuna girdiğini belirterek, 10 yıl öncesine kadar her 11 kadından birinde görülen meme kanseri hastalığının günümüzde 8 kadına kadar düştüğünü açıkladı. Meme kanserinin sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülebileceğini anlatan Op. Dr. Tuğrul, Kadınlara göre erkeklerde meme kanseri görülmesi riski yüzde 1. Aşırı stres, yoğun alkol kullanma alışkanlığı erkeklerde de meme kanseri riskini artıyor dedi. Seminerde izleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Operatör Doktor Cüneyt Tuğrul, meme kanserinde erken teşhisin büyük önem taşıdığını belirterek, kadınlardan kendilerini muayene ettirmekten kaçınmamalarını istedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.