Eşi vefat etmiş kadınlara devlet yardımı yapılıyor

Eşi vefat etmiş kadınlara devlet yardımı yapılıyor

Eşi vefat etmiş kadınlara devlet yardımı yapılıyor


Gerçek Gazetesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli olarak sosyal yardım yapılmaya başlandığını söyledi. Buna göre, eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar yardımlardan yararlanabilecek.
AK Parti İktidarı"nın 2002 yılından bu yana ülke genelinde sosyal adaleti tesis etmeye çalıştığını ifade eden Kılınç, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların geleceğini güvence altına almak için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Kılınç; “Eşi vefat etmiş kadınlarımızdan yıllar içinde gelen talepler 2010 yılı içinde Boğaziçi Üniversitesi ile bir araştırma projesine dönüştürülmüştür. 2010 Aralık ayında tamamlanan proje kapsamında eşleri vefat eden kadınlarımızın eşlerinin vefatından sonra ciddi bir gelir kaybına uğradıkları belirlenmiştir. Yiyecek, yakacak, giyecek ve çocuk eğitimi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları gözlemlenmiştir. Bu çerçevede bir destek programı başlatılması hedeflenmiştir” dedi.
“MOBİL YAZILIM İŞLEMLERİ TAMAMLANDI”
Eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir alamayan kadınların yardımdan yararlanabileceğini hatırlatan Kılınç, 29.12.2011 tarih ve 2011/8 sayılı Fon Kurulu ile 2394 sayılı kanun kapsamında olan eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı başlatılmasına kararı verildiğini söyledi. Kılınç, TÜBİTAK ile işbirliği içinde yürütülen Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi"nde elektronik ortama alınması ve sonuçlandırılmasını sağlayacak mobil yazılım işlemlerinin tamamlandığını belirtti.
“YARDIMDAN KİMLER FAYDALANACAK?”
Eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar bu yardımlardan yararlanabiliyor. Eşi vefat etmiş kadın kendi babası veya çocuğu üzerinden sadece sağlık güvencesinden faydalanıyor ise yardım alabilecek. Başvuru yapanın ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından yardım almasına karar verilmesi durumunda aylık 250 TL olmak kaydıyla 2 ayda bir 500 TL olarak ödenecek. Ödemeler 2012 Nisan ayı itibari ile başladı. Eşi Vefat eden kadının tekrar evlenmesi durumunda aylık kesilecek, ayrıca yılda bir yapılan sosyal sorgulamalarda muhtaçlık durumunun ortadan kalkması halinde de ödemeler durdurulacak.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.