ESKİ DOSTUM METİN'E SORMAK İSTERDİM

Vekilimiz Metin Yavuz bugün saat 11.00’de apar topar TV’den’e konuk oldu. Belli ki; Aydın gündemine düşen “devlet memuruna darp” haberi kendisini rahatsız etmiş.

Güpügündüz televizyon programına katılmasının başka bir izahı olamaz.

 

Gazeteci Emin Aydın’ın moderatörlüğünü yaptığı “Başbaşa” programına telefonla bağlanmak istedim. Watshap mesajıyla talebimi ilettim ancak meslektaşım Aydın talebimi çok geç gördüğünü belirtti.

 

Talebim gerçekleşseydi eski dostum Metin’e soracaktım.

Diyecektim ki; “Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Ķoordinasyon Bşk.’lığında görevli Devlet Memurunun danışmanınıza gönderdiğini söylediğiniz watshap mesajından önce ilgili mercilere yapmış olduğu şikayet var. Şikayetinde olay hakkında yer, zaman ve kişilerden bahsetmiş. Olayın vuku bulduğu 6 Ağustos Perşembe günü ofisinize MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın da geldiğini belirtmiş. Alıcık’ın kendisini şikayetçi olmaması konusunda nasıl telkinlerde bulunduğunu dile getirmiş. Şikayetçi Devlet Memurunun MHP’ye yakınlığını da Alıcık’ı tanığını ve sizin ofisinizden ayrıldıktan sonra kendisini telefonla aradığını belirtmesinden anlıyoruz. Darp ettirdiğinizi iddia eden Serkan Debreli, dilekçesinde size de Alıcık’a da şikayetçi olacağını belirttiğini yazmış. Bu kişinin durduk yere bu kadar senaryo yazdığını inanmamızı mı bekliyorsunuz? Danışmanınıza attığını belirttiğiniz mesajın tarihi 6 Ağustos’tan sonra. Yani olay basında haber yapıldıktan sonra. Kaldı ki; haberi ilk yapan Aydınlı meslektaşlarımın olayı birinci ağızdan doğrulattırdıklarını öğrendim. Yetiştirme Yurdunda yetişmiş ve Devlet Memuru olmuş Debreli’nin böyle bir mesaj göndermesinin altında baskı ve tehdit olabilir mi? Örneğin; Devlet Memurlu’ğunun son bulacağı gibi…

Debreli'in CİMER'e gönderdiği şikayet dilekçesini yayınlıyor ve değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyorum.

img-20200831-wa0003.jpg

 

Bir de sormak isterdim!

Bu olaydan daha önemlisi Söke’de yaşandı. 11 Mart’ta yürürlüğe giren Covid-19 önlemleri kapsamında, Söke Vergi Dairesine giden ve ödeme işlemi yapamayan başörtülü bir kadının konuyu size aktarması sonrasında yaşattıklarınız hakkında kendinizi nasıl savunacaksınız? Söke Vergi Dairesini hışımla basmanıza sebep olan gizemli kadın kimdi? 10 dakika gibi kısa bir sürede Söke Vergi Dairesine gelmenizin altında yatan neden neydi? İşlemi yapmayan erkek memurun annesine neden küfür ettiniz? Kadın memurların da duyacağı şekilde hem de 4 kez üst üste ayıplı kelimeleri neden sarfettiniz? Pandemi önlemleri kapsamında evinde istirahatte olan Söke Vergi Dairesi Müdüresini hedef alarak “o müdür buraya gelecek” diye neden bas bas bağırdınız? Olayın görüntüleri Söke Vergi Dairesinin güvenlik kamerasında mevcut. Bu konuda neler söylemek istersiniz? Müdür Yardımcısının sizi sakinleştirmek için büyük çaba gösterdiği halde neden sakinleşmediniz? Müdür Yardımcısı Hanmefendinin; “Siz bu şekilde davranarak hem kendinizin hem de bizim sağlığımızı tehlikeye atıyorsunuz” sözü üzerine ne yaptınız? AKP Hükümetinin talimatlarını ve de Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın emirlerini yerine getiren Söke Vergi Dairesi memurlarına yaşattıklarınızdan dolayı pişman mısınız?

 

Sormak isterdim!

Ekonomik sıkıntılar yaşadığınız için sahibi olduğunuz Mimar Otomotiv'in faaliyetini sonlandırdınız. Yüzlerce çalışanınız ihbar ve kıdem tazminatlarını alamadı. Yasal yollara başvuranlarla anlaşma yapmayacağınızı belirterek, 9 ay ödemesiz ve 12 adet senetler verdiniz. Bu güne kadar da taahhütlerinizi yerine getirmediğiniz için eski çalışanlarınız mağdur. Size inanıp, yasal yollara başvurmadıkları için çok pişmanlar. Aydın Mlletvekili olarak yarın bir gün seçmenin karşısına hangi yüzle çıkacaksınız? Babayadigarı Yavuz Kuyumculuk’a gelen icralar nedeniyle hülle yaptığınız konuşuluyor. Yavuz Kuyumculuk’ta neden ünvan değişikliğine gittiniz? Yavuz Kuyumculuk neden Öz Yavuz Kuyumculuk oldu? Yavuz Kuyumculuk'un Öz yavuz Kuyumculuk ünvanı alarak bir çalışanınıza devri doğru mu? Yavuz Kuyumculuk’u neden Yağcılar İşhanına taşıdınız? Bir masa ve bir sandalyeden ibaret Yavuz Kuyumculuk neden hep kapalı? İcra işlemi için İstasyon Caddesindeki babayadigarı (yeni ünvanı) Öz Yavuz Kuyumculuk’a giden memurların, bir masa ve bir sandalyeden ibaret Yağcılar İşhanındaki Yavuz Kuyumculuk’a yönlendirildiği ve orada da muhatap bulamadıkları konuşuluyor. Bu ünvan değişikliği ve adres değişikliğinin sebebi, eski çalışanlarınızın ve de başkaca alacaklılarınızın muhatap bulamaması mıdır?

 

Eski dostum Metin, bir şeyi daha sormak isterdim ama o da şimdilik bende kalsın…

Önceki ve Sonraki Yazılar