Eski kiremitlere can verdi

Eski kiremitlere can verdi

Eski kiremitlere can verdi

Aydınlı ev ekonomisi uzmanı Fatma Yazıcı Yerli, yıkıntılar arasından topladığı kiremitleri sanat eserine dönüştürdü.
Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Fatma Yazıcı Yerli, sokaklardan topladığı kiremitleri resimlerle süsledi. İtalyan bir sanatçıdan görerek 1,5 yıl önce eski kiremitler üzerinde çalışmalara başlayan Yerli, çalışmalarında büyük bir başarı sağlayarak yaklaşık 300 kremite can verdi. Bugüne kadar İstanbul ve Gümüşhane’de yağlı boya ve kara kelem eserlerinden oluşan 3 sergi açan Yerli, kiremit tuvale yaptığı eserlerden oluşan 4’üncü sergisini Aydınlı sanatseverlerle buluşturdu.
Efeler Belediyesi Milli Aydın Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Ökten, AYTO Genel Sekreteri İlknur Kabasakal, AYTO Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nuray Uza ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Kiremitlere yapılan resimleri bir internet sayfasında gördüğünü anlatan iki çocuk annesi Fatma Yazıcı Yerli, "Hacettepe Üniversitesi Ev Ekonomisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra 15 yıl boyunca açtığım dikiş atölyesinde çeyiz eşyaları üretimi yaptım. Bir internet sitesinde İtalyan Carmen Barbancho Morcillo’nun sayfasına rastladım. Eski kiremitlerin süslenmiş halini gördüm ve ilham alarak sokaklardaki yıkıntı evlerden kiremit toplamaya başladım" dedi.
Topladığı kiremitleri önce dezenfekte ettiğini belirten Yerli, "Ardından boyama işlemini yapıyorum. Hayal gücümü de kullanarak resimlerle süslüyorum. Şu ana kadar 300’ün üzerinde kiremiti resimledim" diye konuştu.
AYTO Başkanı Hakan Ülken ile birlikte sergisinin açılışını yapan Yerli, sergide yer alan eserleri hakkında bilgi verdi. Yerli’nin çoğunluğu kremit, yağlı boya ve kara kalem çalışmalarından oluşan 102 parçalık sergi 3 gün boyunca ziyarete açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.