Eski sınıf arkadaşları bugünün Belediye Başkanları

Eski sınıf arkadaşları bugünün Belediye Başkanları

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla komuoyunda sürekli karşı karşıya gelmeleriyle bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık aslında sınıf arkadaşı.

Büyükşehir’in birçok uygulamasından rahatsız olan ve çeşitli aralıklarla karşı karşıya gelen eski sınıf arkadaşlarından biri bugün Aydın’ı yönetirken, diğeri Nazilli’yi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, aralarında herhangi bir problem olmadığını Özlem Başkanının lisedeyken de çok sosyal biri olduğunu söylüyor,
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Nazlli olması ve belediye başkanı olmalarından başka ortak başka bir yönleri de var. Herkes bugün onları ne kadar karşı karşı olduklarını düşünse de onlar aynı zaman da liseden sınıf arkadaşları. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Lisesi’nden 1985 yılı mezunlarından. O dönemde tahta sıralarda dirsek çürüten iki başarılı öğrenci, 24 yıl sonra Aydın ve Nazilli Belediye Başkanı seçilerek büyük bir başarıya imza attı. 2014 seçimlerinde ise Çerçioğlu Aydın Büyükşehir, Alıcık ise Nazilli Belediye Başkanı oldu.
ÇEŞİTLİ KONULARDA KARŞI KARŞIYA GELDİLER
Geçtiğimiz dönem sürekli bir araya gelen ve etraflarına gülücükler saçan bu ikili Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla çeşitli konularda karşı karşıya gelmeye başladı. İlk olarak Büyükşehir’e devredilmeyen itfaiye araçları nedeniyle karşı karşıya gelen ikili daha sonraları pankart, ekmek büfesi ve Nazilli alt yapısı ile gündeme geldi. Nazilli’nin bazı bölgelerinde içme suyu şebekelerinin değiştirilmesinin ardından Özlem Çerçioğlu yıllar sonra Nazilli’ye sağlıklı içme suyu kavuşturacaklarını çoğu borudan akan suyun arsenikli olduğunu dile getirmişti. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ta Nazilli’de arsenikli su tespit edilirse istifa edeceğini açıklamış bunun üzerine Çerçioğlu, ‘İstifasını hazırlasın’ şeklinde cevap vermişti.
‘SOSYAL BİR ARKADAŞIMIZDI’
Yaşanan tüm bunlara rağmen Özlem Çerçioğlu ile aralarında hiçbir problem olmadığını dikkat çeken Özlem Çerçioğlu’nun sınıf arkadaşı Haluk Alıcık, “Bizim Özlem hanım ile kişisel hiçbir kavgamız yok. Etrafımızda bazı işgüzarlar var. Ortalığı bulandırmak istiyorlar. Kavgalıymışız imajı oluşturmak istiyorlar. Her ikimizin de derdi hizmet. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Birimiz Aydın’ı yönetiyor. Diğerimiz Aydın’ın en büyük ilçesini. Hizmet konusunda da aramız daha da iyi olacak. Diğer gibi bizim hiçbir problemimiz yok. Özlem hanım ile lise yıllarında aynı sınıfta idik. Aynı sınıfı paylaştık. Çok sosyal bir arkadaşımızda her türlü aktivite de yer alırdı. Çevresinde de sevilen bir öğrenciydi” şeklinde konuştu.
‘BEN DAHA ÇALIŞKANDIM’
Haluk Alıcık’ın halkın tevaccühünü kazanarak bir yerlere gelmesinden son derece mutlu olduğunu dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, "Haluk Başkan lise yıllarında uzun boylu sempatik bir öğrenciydi. Hatırlıyorum sınıfın en arkasında otururdu. İyi bir arkadaşımızda. Fakat ben daha çalışkan bir öğrenciydim. Aynı sınıftan iki tane belediye başkanının çıkması çok güzel bir şey. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.