ESNAF ADINA AÇIKLAMA YAPAN ALGÜN:

ESNAF ADINA AÇIKLAMA YAPAN ALGÜN:

ESNAFIN TAMAMI DİKEN ÜSTÜNDE, EMNİYET MÜDÜRÜLÜĞÜ'NÜN KARŞISI'NDA GÜVENLİK SORUNU YAŞIYORUZ"

Gerçek (haber)
ESNAF ADINA AÇIKLAMA YAPAN ALGÜN:
- "ESNAFIN TAMAMI DİKEN ÜSTÜNDE, EMNİYET MÜDÜRÜLÜĞÜ'NÜN KARŞISI'NDA GÜVENLİK SORUNU YAŞIYORUZ"
Aydın Sanayii"nde sürekli yaşanan hırsızlık, gasp ve yangın olayları esnafı canından bezdirdi. İşlenilen suçların ve yaşanan olayların şüphelilerinin aynı kişiler olduğunu ve Emniyet görevlilerinin bunları bilmesine rağmen sorunun çözülmemesini tepki gösteren sanayi esnafı, "Zaman geç olmadan ve büyük bir facia yaşanmadan sanayide gerekli güvenlik önleminin alınmasını istiyoruz" dediler.
Dün akşam Yeni Sanayi"de kasıtlı olarak çıkarıldığı tespit edilen yangının da daha önce çıkan yangınlardan bir farkı olmadığını ve aynı kişiler tarafından çıkarıldığını iddia eden sanayi esnafı polisin yetkisinin artırılmasını ve polislerin de görevlerini daha duyarlı yapmalarını istediler.
Esnaf adına konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, "Yıllardır devam eden sanayideki işyeri güvenliği konusundaki sıkıntıların en büyüğünü dünkü lastik yangınıyla yaşadık. Defalarca yaptığımız uyarılara rağmen ne esnafımıza ne de emniyet güçlerimize bu sıkıntının ciddiyetine kavratamadığımızı düşünüyoruz. Her gece ve her hafta sonu sanayiyle hiçbir ilgisi olmayan çocuklar sanayide gezmektedir. Gece ve hafta sonu sanayide gezen niye gezer? Bu konuda esnaf ve sanatkarlarımızın ciddi rahatsızlığı var. Esnaf olmamasına rağmen sürekli sanayide dolaşıp yangın çıkaran kişiler bellidir. Emniyet yetkililerimiz, sanayide uygunsuz zamanda gezen bu çocuklarla mücadelede yetersiz veya yetkisiz kalıyor. Bu yetersizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir" dedi.
Algün ayrıca dün gece meydana gelen yangını büyük bir faciaya neden olmadan söndüren Aydın İtfaiye Müdürü Serdar Adanır'a ve söndürme çalışmalarında görev alan herkese teşekkür etti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.