Esnaf Kefaletten Fakülteye 75 Bin TL bağış

Esnaf Kefaletten Fakülteye 75 Bin TL bağış

KAYMAKAM DEMİREZER; BAĞIŞLARINIZLA YILSONUNA KADAR, MEVCUT BİNA TAMAMLANIR, EK BİNA DA HIZLA YÜKSELİR İNANCINDAYIM

Gerçek Gazetesi / Güven ÖLMEZ
Geçtiğimiz hafta sonunda İzmir'in Tire ilçesine tayini çıkan Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, başlattığı Mimarlık fakültesi binasını hayırseverlerin destekleriyle tamamlama girişimlerini hafta başından bu yana hayırseverleri Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile ziyaret ederek sürdürüyor.
Söke ilçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, geçtiğimiz günlerde Mimarlık Fakültesi'nde yapılan toplantıda Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak en büyük sınıflardan birini tamamlama sözü veren Kooperatif Başkanı Refik Karataş ve kooperatif yönetimini kooperatif binasında ziyaret etti. Ziyarette Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş, ikinci başkanlar; İbrahim Çallıoğlu, Hüseyin Gümüşkaya, yönetim kurulu üyeleri; Metin Mutafoğlu, Recep Çamay, Erkan Akbabalı, ve Hüseyin Koşar da hazır bulundu. 
Kampanya hakkında bilgiler veren Kaymakam Mehmet Demirezer, "Başlattığımız kampanyaya değerli Sökelilerden güzel destekler geliyor. 

Ben tüm bağışçılarımıza SÖKEV yönetimi adına gönülden teşekkür ediyorum. İlk etapta 60 derslik vardı bunun 41'inin yapımını hayırseverler üstlendi. İnşallah kalanları da eğitim gönüllüsü Sökelilerin ismini taşıyacak. Bağışta bulunupta isminin verilmesini ve açıklanmasını istemeyen hayırseverler de var.
Biz baştan binanın sadece ilk iki katını tamamlamayı planlıyorduk. Değerli Sökelilerden aldığımız bu destekle Eylül sonuna kadar mevcut binayı bitirip yılbaşına kadar da temel aşamasındaki ikinci blok binanın da kaba inşaatının tamamlanacağını sanıyorum. En büyük sınıflardan birini Refik Başkan üstlenme sözü vermişti, diğer büyük sınıfı da hayırsever Pakize Davas hanımefendi üstlendi, büyük dersliklerde bağış sıkıntısı yaşarız diye düşünürken büyükler bitti şimdi orta ölçekli yani 25-35-45 bin liralık sınıflara bağışçı bekliyoruz. Hafta başından bu yana Belediye Başkanımız sayın Süleyman Toyran ile sürekli eğitim gönüllüsü Sökelileri ziyaret edip, bağış sözleri alıyoruz, Tahminim 15 Ağustos’a kadar daha Söke’deyim, bu tarihe kadar tüm bağışçılar tamamlanmış olur. Hayırsever, eğitim gönüllüsü Sökeliler, Söke’nin üçüncü fakültesinin inşaatını da tamamlarken, kendi veya aile büyüklerinin isimlerinin de sınıflara verilerek ölümsüzleşmelerini sağlıyorlar onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
 Ziyarette Kooperatif Başkanı Refik Karataş da söz alarak özetle, “Geçtiğimiz günlerde fakülte binasında yapılan toplantıda bir sınıf yapımını üstlenebileceğimizin sözünü vermiştim. Konuyu Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma danıştım onlar da onay verdi. Söke esnafları adına Söke Esnaf ve Kefalet Kooperatifi olarak, 75 bin lira bağışta bulunma kararı aldık. Parayı Cuma günü ya da önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar nakit olarak Söke Eğitim Vakfı’na aktaracağız” dedi.
Kaymakam Demirezer Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetimine teşekkür ederken kooperatif yönetim kurulu üyesi Erkan Akbabalı da aile büyükleri adına bir sınıf yapımını üstlenebileceğini söylemesi ikinci bir mutluluk kaynağı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.