Esnafa vergide elektronik tebligat uyarısı

Esnafa vergide elektronik tebligat uyarısı

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, vergide elektronik tebligat dönemiyle ilgili olarak esnaflara uyarıda bulundu.

AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere ’01 Ocak 2016 tarihinden itibaren Vergide Elektronik Tebligat Dönemi’ne geçilecektir. Basit Usulde vergiye tabii mükellefler ile gerçek usulde vergiye tabii olmayan çiftçiler dışındaki tüm mükellefler E-tebligat uygulamasına dahil olacaktır. 01 Ocak 2016 tarihinden önce üyelerimizin bağlı bulundukları vergi dairelerine ya da Internet vergi dairesine E-tebligat için başvuruda bulunup, Elektronik Tebligat Talep Bildirimini doldurmaları gerekmektedir. Elektronik Tebligat Talep Bildirimi ile bildirimde bulunan mükelleflere vergi dairesince, müracaat anında sistem tarafından üretilen internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre verilecek, böylelikle elektronik tebligat adresi edinilmiş olacaktır. Mükelleflere yapılacak e-tebligatlar, Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde yer alan telefon numarası veya e-posta adreslerine; SMS veya e-posta ile bildirilecektir” dedi.
Esnaflardan mağdur olmamaları için 01 Ocaktan önce gerekli başvuruları yapmalarını isteyen Çetindoğan, “Mükellefler internet vergi dairesi (https://intvrg.gib.gov.tr) üzerinden e-tebligat sistemine girerek, internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre ile ulaşacakları elektronik tebligat adreslerinden kendilerine tebliğ edilen evrakı görüntüleyebilecek ve çıktısını da alabileceklerdir. E-tebligat ile gönderilen evrak, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştıktan sonraki beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak ve ayrıca posta yoluyla gönderilmeyecektir. Bu nedenle üyelerimizin elektronik tebligat adreslerine sık sık girmeleri menfaatlerine olacaktır. 01 Ocak 2016 tarihine kadar e-tebligat sistemini kullanmak için bildirimde bulunmayan mükelleflere Vergi Usul Kanununun Mükerrer 355. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası uygulanacak, bu mükellefler adına re’sen kullanıcı kodu, parola ve şifresi oluşturulacak ve mükelleflere tebliğ edilerek e-tebligat gönderimi başlatılacaktır. Üyelerimizin özel usulsüzlük cezası ile mağdur olmamaları için 01 Ocak 2016 tarihinden önce e-tebligat kullanıcı kodu, parola ve şifresini almaları büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, edinilen e-tebligat kodu, parola ve şifresini kimseyle paylaşılmaması, tebligatlarının yanlış kişiler tarafından görülmesini engelleyecektir” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.