Ev hanımları ürettikleri ürünleri satabilecekleri mekana kavuştu

Ev hanımları ürettikleri ürünleri satabilecekleri mekana kavuştu

Ev hanımları ürettikleri ürünleri satabilecekleri mekana kavuştu

Gerçek Gazetesi
Aydın Belediyesi tarafından il merkezinde yaşayan kadınlara yönelik olarak 2007 yılı başında başlatılan 'Ev Eksenli Kadın Girişimciler Projesi' kapsamında oluşturulan Ev Eksenli Üretici Kadınlar El Emeği Ürünler Satış Merkezi'nin açılışı bugün yapıldı.
Nevzat Biçer Parkı içerisinde tefriş edilen satış merkezleri önünde gerçekleşen açılışa Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. fiükrü Boylu, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, sivil toplum örgü temsilcileri ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Bakanı İlhami Ortekin, il merkezinde faaliyet gösteren sekiz ayrı kadın deneği üyeleri tarafından yapılan el emeği ürünlerin satılabilmesi için Aydın Belediyesi tarafından iki adet dükkan tahsis edildiğini söyledi. Bu proje ile kadınların aile bütçelerin önemli bir gelir elde etme şansına sahip olacaklarını ifade eden Ortekin, aynı zamanda geçimsizliklerin ve kadına karşı şiddetin de önüne geçileceğini iddia etti. Dörderli iki grup halindeki kadın derneği üyelerinin evlerinde ürettikleri el emeği ürünlerini kendilerine tahsisli dükkanlarda satışa sunacağını kaydeden Ortekin, Dükkanlarda kadınlarımız tarafından üretilen el işi, örme, boyama, süs eşyası, takı, giyim eşyaları ve yiyecek maddeleri sergileniyor. Bu ve buna benzer projeler sosyalleşme adına çok önemli. Aydın Belediyesi olarak alt yapı sorunlarını çözdükten sonra, sosyal projelere önem veriyoruz. Belediye olarak bizim desteğimizin yanı sıra vatandaşlarımızda bu projeye sahip çıkarsa, burada çalışan kadınlarımız el emeklerinin karşılığını almış olurlar. Burada üretilen ürünlerin tamamı Aydınımıza has ürünler. İlimizin tanıtımı ve projeye katkı amacıyla ihtiyaçlarımızı burada giderirsek yapılan bu çalışmalara desek olmuş oluruz dedi.
Yapılan konuşmaların ardından satış merkezlerinin açılışı Vali Yardımcısı Alp Arslanargun ve Belediye Başkan İlhami Ortekin tarafından yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri dükkanları gezerek, satışa sunulan ürünler hakkında bilgi aldı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.