Ev hanımlarından öğrencilere destek

Ev hanımlarından öğrencilere destek

3 ev hanımı boş zamanlarını öğrencilere ayırdı

Gerçek Gazetesi
Aydın Merkez Zafer Mahallesi'nde oturan ev hanımı üç bayan kendi aralarında gün yapmak yerine mahallelerinde bulunan ihtiyaç sahibi öğrenciler için yemek düzenledi. Aldıkları izinle kapı kapı dolaşıp Aydınpolisevi'nde düzenlenecek olan yemeğin davetiyelerini satan Zafer Mahallesi Sakini üç kadın elde edecekleri gelirle okulda ekonomik durumu iyi olmayan öğrencileri giydirip okul ihtiyaçlarını da karşılayacak. Başta Aydın Belediyesi olmak üzere değişik ticari kuruluşların da desteğini alan ev hanımları yemekten yaklaşık 2 bin 500 YTL gelir elde etmeyi amaçladıklarını söylediler.
Zafer İlköğretim Okulu'na yakın yerde oturan ev hanımları Adalet Mercan, Zeliha Erkuş ve Ayfer Çezik havaların soğumasına rağmen bazı öğrencilerin okula delik ayakkabı ve ceketsiz gittiğini görünce mahallede kendi aralarında gün yapmak yerine okul idaresi ile işbirliği yaparak ekonomik durumu iyi olmayan öğrencileri belirlediler. Bir çok öğrencinin zor şartlar altında yaşadığını öğrenen 3 ev hanımı bunun üzerine bir program yaparak Aydın Polisevi'nde 250 kişilik yemek düzenlediler. 8 Aralık Cumartesi günü saat 13.00 de başlayacak olan yemekli eğlenceye yardımsever bir çok kişi destek verdi.
Biletlerin 10'ar YTL'den satıldığını ve projeyi anlattıkları herkesten destek gördüklerini belirten ev hanımlarından Ayfer Çezik Evde arkadaşlarımızla otururken bazı öğrencilerin soğuk havaya rağmen iyi giyinemdiğini gördük. Ve içimiz sızladı. Bunun üzerine ev hanımları olarak bizlerin de bu çocuklar için bir şeyler yapabileceğimizi kararlaştırdık. 3 arkadaş bu öğrenciler için geniş kapsamlı bir yemek düzenlemeye karar verdik. Planımızı Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve eşi Fevziye Hanım'a da aktardık. Ortekin Ailesi'nin yanı sıra Tuğrul Temizlik,Parmaksızlar Petrol, Gülsüm Moda Evi, Başar İnşaat, Zoroğlu, Tuğcular ve Ergenler Konfeksiyon'dan da destek aldık. Bastırdığımız 250 adet davetiyeyi satışa sunduk. Elde edeceğimiz gelirle bu öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.