EXPO Canlı Hayvan Fuarında satış rekoru kırıldı

EXPO Canlı Hayvan Fuarında satış rekoru kırıldı

EXPO Canlı Hayvan Fuarında satış rekoru kırıldı

Efes Kongre Merkezi’nde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı tamamlandı. 4 günde 12 ülkeden 2 bin 500 ziyaretçi sayısına ulaşan fuar, aynı zamanda üretici ile alıcıları da bir araya getirerek sektöre canlılık getirdi.
Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı’nın geleneksel hale geldiğini ve bu yıl önemli bir katılım sağladıklarını söyledi. Fuar boyunca gerçekleşen sektör toplantılarının da yeni yol haritaları ortaya koyduğunu söyleyen Ceylan, “Fuar kapsamında düzenlenen 3. Ulusal Sütsüt Zirvesi’nde hayati kararlar alındı. Bu açıdan da Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı, sektöre yön veren bir fuar olma özelliğini kazandı. Amacımız da zaten burada sadece ticaret yapmak değil. Üreticilerimiz zaten kendi aralarında ticaret yapıyor. Ancak bu fuar sektörün ciddi sıkıntılarınn çözümü için de adım atılmasına fırsat yarattı. Örneğin birlik başkanları sütün anayasasının oluşturulması için karar mekanizmalarını harekete geçirdi" diye konuştu.
Efes Kongre Merkezi’nin de Ege Bölgesi için hazine değerinde olduğunu söyleyen Ceylan, "Mekan son derece uygun. Alanımız 45 bin metrekarelik olduğu için ziyaretçilerimiz son derece rahat etti. Katılımcılar için de rahat ve konforlu bir ortam sağlandı. Hayvanlarımızı sergilediğimiz padoklar da çok konforluydu. Hiçbir şekilde bir koku ve kirlilik oluşmadı. Fuar boyunca 12 veteriner hekim onların bakım ve kontrollerini gerçekleştirdi" dedi.
- Satış rekoru
Sponsorların ve katılan firmaların da çok başarılı bir fuar geçirdiklerini ve satışlardan çok memnun kaldıklarını belirten Ceylan, “Hayvancılık teknolojileriyle ilgili birçok firmamızın sergilediği ürünlerin çoğunluğu satıldı. Örneğin bir firmamız 2 bin tane süt soğutma tankı sattı. Önümüzdeki yıl daha fazla hazırlık yaparak Kuşadası’nın hayvancılık sektöründe sadece Aydın ve Ege Bölgesi değil tüm Türkiye’nin buluşma noktası olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.