Facebook paylaşımlarınızın iş hayatınızı olumsuz etkilememesi için dikkat etmeniz gereken 5 nokta

Facebook paylaşımlarınızın iş hayatınızı olumsuz etkilememesi için dikkat etmeniz gereken 5 nokta

Facebook paylaşımlarınızın iş hayatınızı olumsuz etkilememesi için dikkat etmeniz gereken 5 nokta

Facebook kullanırken günlük hayattan koptuğumuz ve kendimizi arkadaşlarımızla, ailemizle olduğu kadar rahat hissettiğimiz bir gerçek. Komik kedi videoları, esprili caps’ler ve iletiler arasında gezinirken, karşılığında biz de sayısız espri yapmak, bazen sosyal hayatımıza dair bazen bizimle hiç ilgisi olmayan çılgınca paylaşımlarda bulunmak isteyebiliyoruz.

 

Ancak, Facebook listemizin yalnızca, lisede birbirimize lakap taktığımız yakın arkadaşlarımızdan oluşmadığını unutmamamız gerekiyor. Özellikle işvereniniz de bu listenin bir parçasıysa…

Bu noktada, çoğumuzun bildiği ancak zaman zaman önemsemediğimiz bazı noktaları hatırlamakta fayda var…

1. Gizlilik ayarlarından faydalanmak

Öncelikle Facebook paylaşımlarınızın özelleştirilmiş olup olmadığı burada çok önemli. Bu ayarlarınızı yaptıysanız ve özelleştirme listenizin, paylaşımlarınızı görmemesini istediğiniz kişileri arasında patronunuz varsa, çok rahat olun. Hiçbir problem yok. Facebook paylaşım ayarları yapmayan, yapmak istemeyen, kullanıcılar için ise, öncelikle işinizle ilgili olumsuz düşünceleriniz ve hisleriniz hakkında iletiler yazmamanız faydalı olur.

2. İş saatlerindeki paylaşımlara dikkat etmek

Daha önce yaşanmış örnekleri olduğu gibi, patronunuza işle ilgili bilgisayar başında geçirdiğiniz vakitten yakınıyor, ancak Facebook’ta sık sık etkileşimlerinizle fark ediliyorsanız, çalışma saatlerinizin kısalması bir yana iş hayatınızın o şirkette sürmesi de kolay olmayabilir.

Özellikle eğitim sektöründe çalışanlar için, Facebook paylaşımlarının örnek teşkil etmese bile kötü örnek de olmaması gerekiyor. Örneğin alkol, uyuşturucu, tütün gibi genç nesillerin uzak durması gereken ürünleri kullanmaya teşvik ediyor görünmemek bu noktada çok önemli.

Sadece patronunuzun değil müşterilerinizin de olumsuz şekilde dikkatini çekecek paylaşımlar yapmamanız önemli. En iyisi ucu işinize dokunacak paylaşımlardan tamamen uzak durmanız.

3. İzin günlerindeki paylaşımlara özen göstermek

İşten önemli bir kişisel sebep için izin aldığınız gün yaptığınız paylaşımlar bilhassa büyük önem taşıyor. Keyfi bir şekilde izin aldığınızın, işten kaytarmak istediğinizin düşünülmesini istemiyorsanız o gün ve ilerleyen günlerde bunu düşündürecek paylaşımlar yapmamaya dikkat etmelisiniz.

4. Mesai saatlerini Facebook’ta geçirenler için…

Mesai saatlerinde hoş karşılanmayacak (iş yapıyor gibi görünüp müzik dinlemek, bir iş üzerinde çalışıyor gibi görünüp alışveriş sitelerinde gezinmek gibi) alışkanlıklarınız varsa, bunları Facebook iletilerinizde açıkça göstermemeniz yerinde olur. Mesai saatlerinde bu tarz sitelerdeki içerikleri paylaşmamak gibi…

5. Kurum imajını zedelememek

Facebook paylaşımlarınızın çalıştığınız kurum hakkında olumsuz algı oluşturmamasına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle hijyenin hassasiyet arz ettiği kurumlarda, özellikle restoran, cafe, fast food satış noktaları gibi yerlerde, bu tarz işletmelerin mutfaklarında insanları hijyenden şüphe ettirecek paylaşımlar yapmamanız, hatta mümkünse o tür aktivitelerde bulunmamanız sizin olduğu kadar kurumun imajı için en iyisi.

Belki de bu konudaki en iyi çözüm iş arkadaşlarınızı ve patronunuzu, eğer mümkünse bu platformun dışında tutmanız ya da işinizle ilgili sosyal medyada paylaşım yapmamanız olacaktır. Çünkü gizlilik ayarlarının dahi bazen çaresiz kaldığı, bazı konuların kulaktan kulağa ya da ortak arkadaşlar vasıtasıyla bir şekilde yayıldığına da tanık olabiliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.